sarpsborg 08 sjokkerte genk:

– Dette slår ut på Richters skala i hele Østfold

Sarpsborg 08 innkasserer 5,3 millioner kroner etter sensasjonell seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg 08-Genk 3-1

6. mai var forrige gang Genk tapte en fotballkamp, men på Sarpsborg stadion møtte belgierne veggen.

To scoringer av Patrick Mortensen en scoring av Kristoffer Zachariassen sørget for at hjemmelaget tok en råsterk 3-1-seier mot Sander Berge & co.

Da Mortensen la på til 3-1 tok Kasper Wikestad helt av i kommentatorbua.

– Det er et jordskjelv på gang i Sarpsborg. Dette slår ut på Richters skala i hele Østfold, skrek Wikestad.

Med seieren renner det inn drøyt fem millioner kroner på Sarpsborgs konto.

– Det er en kjempebragd, og det verste er at det er helt fortjent. De har overprestert til de grader i Europaligaen, sier Drillo.

Kaptein Joachim Thomassen var smørblid da han snakket med TV 2 etter kampen.

– Jeg sa 3-1 på pressekonferansen, så nå er jeg vel spåmannen fra Sarp. Det er helt fantastisk. Publikum skapte en atmosfære vi bare kan drømme om her i Sarpsborg. Vi dominerer og vinner 3-1.

– Vi hadde et oppvaskmøte tidligere i uken og snakket litt sammen. Vi spilte Sarpsborg-fotball, enkel fotball, og det er sånn du må gjøre. Det er en stor dag for Sarpsborg, sier han til TV 2.

Målscorer Zachariassen er klar på at seieren var fullt fortjent.

– Helt vanvittig, og fortjent også. Dødsdeilig at vi spiller en stor kamp igjen. Vi spilte Sarpsborgfotball. Presset satt, vi jobbet kollektivt, og vi jobbet fremover og bakover. Vi fikk sjanser selv, og slo et godt Genk-lag 3-1, sier Sotrastrilen, som var en av kampens store spillere.

– Vi har hatt noen møter og funnet ut hva som har vært feil de siste ukene. Vi snakket godt alle sammen. I kveld stemte det igjen. Vi løp mer og var et skikkelig godt lag igjen.

Trener Geir Bakke var stolt av Sarpsborg-spillerne.

– Det er stort, selvfølgelig. Nå er det en gang sånn vi fikk kampen i den gata vi ønsket. Motstanderen ble frustrerte og de lot oss komme på overganger. Vi var sterke på dødballer og fikk presset dem bakover. Det er et knakanes godt lag vi møter, og jeg er kjempestolt kjempestolt over at vi mobiliserer og får så mye ut av oss selv, sier Bakke til TV 2.

– Hva sa du spillerne før kampen?

– Det er allmenn kjent at vi ikke har vært noen poengplukkere i serien i det siste. Vi har sviktet på avstander og det som kjennetegner oss når vi er gode. Det måtte vi finne tilbake til, og det er aldri vanskelig i Europa, for da er vi nødt til å gjøre det for å ha mulighet.

Sjokkerte Genk
​Etter fem minutter eksploderte Sarpsborg stadion. Patrick Mortensen hælflikket et skudd fra Jon-Helge Tveita i mål.

– De tror knapt det de ser på Sarpsborg stadion. For et fantastisk øyeblikk. Det er en flikk herfra til evigheten av Patrick Mortensen, sa kommentator Kasper Wikestad.

– Et kjempeangrep, og det er faktisk ikke helt ufortjent, la Drillo til.

Joackim Jørgensen kunne fort lagt på til 2-0 minutter seinere. Midtstopperen raget høyest i feltet etter en corner, men headingen havnet på nett-taket.

Kristoffer Zachariassen fikk en glimrende skuddmulighet etter 13 minutter. Midtbanespilleren dro til med venstrefoten, men skuddet gikk over målet til Genk-keeper Danny Vukovic.

– Vi har spilt et kvarter, og det har vært noe i nærheten av enveiskjøring, sa Drillo.

Etter tjue minutter fikk Genk sin første mulighet, men headingen til Sebastien Dewaest ble aldri farlig.

Kalddusj etter pause
​Gjestene ble farligere og farligere utover i omgangen. Den siste pasningen ble heldigvis for Sarpsborg 08 for slurvete.

– En fantastisk omgang av Sarpsborg gjør at de kan gå til pause med ledelse, sa Wikestad da dommeren blåste etter 46 minutter.

​Tre minutter ut i andre omgang slo Genk tilbake. Leandro Trossard dro seg fri på venstresiden og avsluttet i lengste hjørne fra skrått hold. Ballen forsvant under keeper Aleksander Vasyutin, som nok vil irritere seg over at han ikke stoppet Trossards skudd.

To kjappe Sarpsborg-mål
​Sarpsborg 08 hang i tauene, men mot spillets gang tok hjemmelaget ledelsen på ny etter 54 minutter. Zachariassen var våkent frempå etter klabb og babb i feltet. Sotrastrilen pirket ballen i mål - hans andre scoring i turneringen.

Det skulle bli mer å juble for i Sarpsborg. Mortensen la på til 3-1 med et godt plassert skudd etter 62 minutter.

– Det er et jordskjelv på gang i Sarpsborg. Dette slår ut på Richters skala i hele Østfold, skrek Wikestad.

Etter 71 minutter smalt det i tverrliggeren bak Vasyutin. Kvikke Trossard fikk kjempetreff fra kanten av 16-meteren. Vasyutin var sjanseløs på den gode avslutningen, men heldigvis hadde Sarpsborg 08 stolpene på lag.

Oppgaven ble litt mer takknemlig da Trossard pådro seg en skade drøyt ti minutter før slutt. Bortelaget hadde brukt opp alle sine tre bytter, og måtte derfor avslutte kampen med ti mann.