RBK rundspilt og utklasset: – Som å se 1. runde i cupen

Rosenborg var aldri i nærheten av å ta poeng mot RB Leipzig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-RB Leipzig 1-3

Et reservepreget RB Leipzig-lag gjorde som de ville og slo et tannløst Rosenborg-lag 3-1 på Lerkendal.

Tyskerne var mange klasser bedre enn Rosenborg. Til tider så det ut som bortelaget hadde 3-4 ekstra spillere på banen, for Rosenborg fikk aldri tak i ballen. Når trønderne først fikk tak i ballen tok det ikke mange sekunder før tyskerne vant den tilbake.

– Jeg føler jeg ser 1. runde i cupen hvor et veldig godt lag møter et veldig mye dårligere lag, eller da Norge ble nedsablet av Tyskland i Stuttgart. Rosenborg har ikke vært i nærheten på noen som helst måte, konkluderte Jesper Mathisen da bortelaget satte inn sitt tredje mål.

Nesten-mulighet
​Det startet lovende for trønderne. Mike Jensen kom i en fin innleggsposisjon allerede etter ett minutt og 18 sekunder. Dansken fant Yann-Erik de Lanlay foran mål, men dessverre for hjemmelaget ble innlegget noen centimeter for høyt.

Det var stort sett det eneste Rosenborg hadde å komme med offensivt før pause. Resten skulle handle om RB Leipzig.

Bortelaget tok ledelsen etter bare 11 minutter. Jean-Kevin Augustin utnyttet en svak involvering av Alex Gersbach. Gersbach forsvant i motsatt retning da Augustin tok med seg ballen innover i banen. Franskmannen kunne enkelt bredside ballen i lengste hjørne.

– Du verden så lett han får det, sa kommentator Marius Skjelbæk.

– Fryktelig backspill av Gersbach. De har Meling ute med skade, og her ser vi at de er betydelig svekket på sin venstreback. Man kan ikke slippe til slike muligheter internasjonalt. Stryk-karakter på forsvarsspillet, konkluderte Jesper Mathisen.

– Pinlig av Rosenborg
​Hansen måtte i aksjon en rekke ganger det siste kvarteret før pause. Leipzig gjorde som de ville på Lerkendal.

– Det må være pinlig av Rosenborg å bli utspilt av et lag som faktisk sparer mange av sine beste. Men så er det kanskje der vi er i norsk fotball. Når vi møter relativt god motstand er vi mange hakk for små. Det har vært klasseforskjell, sa Mathisen.

2. omgang fortsatte i samme spor som første. RB Leipzig la på til 2-0 etter et hjørnespark ni minutter etter pause. Ballen falt ned i beina på Ibrahima Konaté, som fikk stå helt umarkert i feltet. Konaté hadde ingen problemer med å sette ballen bak Hansen.

Cunha kunne lagt på til 3-0 like etterpå, men brasilianerens avslutning fra 18 meter traff utsiden av stolpen. Samme mann traff bedre minutter seinere. 19-åringen dro seg løs i feltet og plasserte ballen opp i nettaket bak Hansen.

– Nå blir det mer og mer pinlig. Jeg føler jeg ser 1. eller 2. runde i cupen hvor et veldig godt lag møter et veldig mye dårligere lag, eller da Norge ble nedsablet av Tyskland i Stuttgart. Rosenborg har ikke vært i nærheten på noen som helst måte, sier Mathisen.

Trøstemål
​Rosenborg fikk sitt første skudd på mål i Europaligaen etter 67 minutter. Et frispark fra Jonathan Levi traff mellom stengene, men reservekeeper Yvon Mvogo hadde få problemer med å slå ballen til hjørnespark. Fem minutter seinere fikk Levi ballen på mål igjen, men Mvogo hadde full kontroll på avslutningen.

Rosenborg fikk et trøstemål etter 79 minutter. Alexander Søderlund fant Levi med en herlig stikker. Kantspilleren spilte ballen inn foran mål. På bakerste stolpe dukket innbytter Issam Jebali opp og satte ballen kontrollert i mål med venstrefoten.