HEKTISK HØST: Rosenborg har minst tolv kamper igjen før nyttår.
HEKTISK HØST: Rosenborg har minst tolv kamper igjen før nyttår. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån

– Det er akkurat sånn vi vil ha det

Rosenborg har et knalltøft kampprogram i sesonginnspurten. – Det skal gjøre vondt å bli bedre, sier sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Rosenborg-RB Leipzig på TV 2 Zebra og Sumo kl. 18.55!

Rosenborg frykter ikke at kjemping på tre fronter skal gjøre dem skadelidende i sesonginnspurten.

– En viktig erfaring

Trønderne kjemper om gull i både Eliteserien og cupen, mens man allerede er i gang med Europaligaen hvor det første hjemmemøtet går av stabelen mot solide RB Leipzig torsdag kveld.

– Det er viktig erfaring. Det er sånn type erfaring de beste lagene i Europa har og har hatt lenge. De som stabilt presterer på de nivåene her, takler det og lærer seg å tåle det, sier Bjørnebye når han blir intervjuet av TV 2 på Lerkendal-gresset kun timer før kampstart.

– Vi har nådd et mål om å spille i Europa. Det er et viktig mål for oss. Da må vi ta konsekvensen av det og se positivt på det. Det skal gjøre litt vondt å bli bedre. Alternativet fungere ikke. Det er dette vi vil, og det er fullt mulig å få det til. Så må man gjøre faglige, fysiske og individuelle vurderinger for å finne balansen på det. Det er helt, helt normale utfordringer for de beste lagene i Europa. Da må vi også lære av det.

Rosenborg har de siste månedene måttet slite med skader på flere sentrale spillere - blant dem Pål André Helland, Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro. Senest forrige uke ble Birger Meling strekkskadet. Likevel har RBK klart å holde stand med å avansere fra kvartfinalen i cupen og samtidig vunnet hver eneste kamp i Eliteserien siden midten av juni frem til tapet for Molde i forrige serierunde.

– Vi har hatt noen skader, men det hører med til gamet. Så må vi analysere hva det kommer av og om vi kunne unngått noen. Vi må håndtere det også, sier Bjørnebye.

OFFENSIV: RBKs sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye ser positivt på den tøffe høsten som venter.
OFFENSIV: RBKs sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye ser positivt på den tøffe høsten som venter. Foto: Wold, Ole Martin

Hviler sentrale spillere

Sportsdirektøren mener likevel at klubben har bredden som skal til for å takle et tøft kampprogram og skader som dukker opp. Derfor har man tatt noen forholdsregler før de kommende tolv kampene som venter fra torsdag og frem til 13. desember.

Jonathan Levi ble hvilt hele kampen mot Molde i helgen, og etter det TV 2 vet spiller hverken Issam Jebali eller Anders Trondsen fra start i torsdagens Europaliga-dyst på Lerkendal.

– Vi prioriterer den erfaringen det totalt sett er å håndtere to turneringer samtidig. Tre faktisk med cupen. Vi spiller dobbelt så mange kamper som de andre lagene i Eliteserien. Det er sånn vi vil ha det. Da må vi se positivt på det og lære av det, sier Bjørnebye.

PS: Det er solgt drøyt 12 000 billetter til kampen mot RB Leipzig på Lerkendal.