SAKSØKT: Pascal Duvier og Kim Kardashian avbildet kun dager før ranet i Paris.
SAKSØKT: Pascal Duvier og Kim Kardashian avbildet kun dager før ranet i Paris. Foto: CYRIL MOREAU / BESTIMAGE / Stella Pictures

Kardashian-livvakt saksøkes for over 50 millioner kroner

Forsikringsselskapet vil ha tilbake pengene de måtte betale for Kims stjålne smykker.

Livvakten Pascal Duiver og arbeidsgiveren Protectsecurity saksøkes nå av Kim Kardashians (37) forsikringsselskap, melder kjendisnettstedet TMZ.

For den nette sum av 6,1 millioner dollar, over 50 millioner norske kroner, vil forsikringsselskap ha tilbake pengene de måtte betale for Kims stjålne smykker.

Kardashian ble ranet på hotellrommet sitt i Paris 3. oktober 2016, og søkelyset har flere ganger blitt rettet mot den private livvakten.

The Daily Mail skrev den gang at Duviers sikkerhetsfirma hadde like i underkant av ti millioner kroner i gjeld.

– Sikkerhetsbrudd

Duvier er normalt sett rundt Kim Kardashian, men ransnatten var han med søstrene Kendall og Kourtney på nattklubben «L'Arc» i den franske hovedstaden.

Saksøkeren hevder ifølge TMZ at det på ransnatten ble gjort en rekke sikkerhetsbrudd av Duvier.

I søksmålet skal det stå skrevet at bruddene tillot de maskerte ranerne å komme seg inn på leilighetshotellet og opp til Kardashians hotellrom.

Truet med pistol

Superstjernen var i Paris i forbindelse med moteuken. Ektemannen Kanye West sto på scenen under Meadows Festival i New York da han plutselig avbrøt konserten.

– Jeg beklager, et nødstilfelle med familien. Jeg må stoppe showet, skal Kanye West har sagt fra scenen, før han løp av scenen midt i en sang.

West avsluttet konserten 20 minutter før planen, og arrangøren informerte om at artisten ikke ville kommer tilbake til scenen.​

37-åringen ble truet med pistol, bundet på hender og føtter og låst inne på badet av maskerte menn. Ranerne fikk med seg smykker til en verdi av 9 millioner euro, over 80 millioner norske kroner.

I januar 2016 ble 16 personer pågrepet av fransk politi, det opplyste politikilder til nyhetsbyrået AFP.