ANGRER IKKE: I denne ukens «Snakk med Linn Wiik» forteller Anniken «Annijor» Jørgensen at hun skulle ønske Auke hadde kommet rett til henne.
ANGRER IKKE: I denne ukens «Snakk med Linn Wiik» forteller Anniken «Annijor» Jørgensen at hun skulle ønske Auke hadde kommet rett til henne.

«annijor» om bokbråket:

– Jeg angrer ikke, jeg hadde gjort det igjen

Anniken «Annijor» Jørgensen sier hun synes bråket rundt bokutgivelsen er trist, men at hun ikke angrer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kjente bloggeren ville ikke gjort noe annerledes, men synes det er trist at saken kan ende i retten.

Angrer ikke

Boka «Bare en natt til» gikk rett inn på førsteplass over solgte bøker på boklista og har nå et opplag på nesten 20.000.

– Det ble mye styr. Jeg hadde ikke forventet dette. Men jeg angrer ikke på at jeg ga den ut. Jeg hadde gjort det igjen, sier Jørgensen.

For boken har ikke bare blitt møtt med positiv omtale.

VGs anmelder kalte boken en skandale og Jørgensens tidligere venn, artist og DJ Simen Auke mener Jørgensen har krenket hans privatliv ved å omtale ham i boken. Nå har han engasjert advokat for å forsøke å få boken stoppet.

– Jeg verken ønsker eller trenger å være en del av denne boken, sa Auke til TV 2 tirsdag.

– Trist

I denne ukens «Snakk med Linn Wiik» forteller Anniken «Annijor» Jørgensen at hun skulle ønske Auke hadde kommet rett til henne.

– Jeg synes det er kjempetrist. Hadde han ringt meg eller sendt melding og sagt at han syntes dette var grusomt og at jeg skulle få det bort, så hadde jeg selvsagt sagt unnskyld og beklager, og at dette ordner vi, sier hun

Hadde du tatt det bort da?

– Jeg hadde i alle fall omformulert det han reagerer på. Hadde han til og med da syntes at det var ubehagelig, så hadde vi kunnet se på det, ja, sier hun.

Men samtidig sier hun at hun ikke tror hun ville sagt fra til han hvis hun hadde gjort alt på nytt.

– Jeg tror ikke jeg hadde gjort det. Jeg har rett og slett ikke ikke tenkt over det. Jeg har jo gitt fra meg et manus. Og han er nevnt i tre setninger i en bok på 270 sider og er en offentlig person.

Vet du hvor grensen går for hva det er lov å skrive om andre?

– Nei. Jeg er blogger og influencer. Jeg har skrevet om mitt liv, og selvfølgelig utlevert mange andre, siden jeg var 15 år. Folk er involvert, men det har aldri blitt reaksjoner på dette før nå. Jeg er så vant til å gjøre det, og har liksom alltid gjort det, sier hun.

Se «SNAKK med Linn Wiik» på TV 2 Nyhetskanalen eller TV 2 Sumo fredag kl. 18.00.

Kan bli straffet

Fagdirektør ved Norges institusjon for menneskerettigheter og jurist, Anine Kierulf, sier man kan bli straffet for å utlevere private opplysninger om noen.

– Den grensen går der hvor grensen for ytringsfrihet går. Ytringsfriheten er veldig vid. Det er viktig at man kan gi uttrykk for det man mener er viktig selv, og viktig at andre kan få høre det og lese det, men det finnes grenser for utlevering av private opplysninger. Det finnes en grense for ærekrenkelse, altså det å si noe om andre som er egnet til å skade deres gode navn og rykte. Og det er grenser for å komme med trusler og voldsoppfordringer eller sånne ting.

Anine Kierulf er en av Norges fremste eksperter på ytringsfrihet.
Anine Kierulf er en av Norges fremste eksperter på ytringsfrihet.

– Det gjelder på samme måte i bøker eller på blogger eller på Facebook eller andre steder. Utlevering av privatopplysninger kan føre til straff, sier hun.

Hva slags straff?

– Hvis man bryter privatlivets fred, er det en strafferamme oppå opptil et år. Men i praksis vil det dreie seg om bøter av en viss størrelse. Man kan også søke oppreisningserstatning hvis man føler seg veldig krenket.

Det gjør ikke Jørgensen nervøs.

– Nei, burde det det? Jeg vil gjerne få til en samtale mellom alle parter for å finne ut av hva som egentlig er problemet. Det siste jeg vil er at noen skal få oppreisning eller penger for noe jeg ikke føler er en krenkelse. Det gjør vi ikke i 2018. Da kommer jeg ikke stille å gå stille i dørene. Da kommer jeg til å bli ordentlig sint, sier hun.

Om de ikke finner en løsning, møtes partene i retten på mandag.

Det har ikke lyktes TV 2 å få en kommentar fra Simen Auke.