SAKSØKER ARRANGØREN: Franske Corine Remande forteller om ulykken som resulterte i at hun mistet synet.
SAKSØKER ARRANGØREN: Franske Corine Remande forteller om ulykken som resulterte i at hun mistet synet. Foto: Jeff Pachoud

– Tilskuerne tok bilder av meg, men ingen tilkalte hjelp

Tilskueren som ble blind på det ene øyet etter å ha blitt truffet av en golfball, sier hun var redd for å bli tråkket på under Ryder Cup-ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Corine Remande (49) står fremdeles fast på at Ryder Cup-arrangøren er å laste for at hun har mistet synet på sitt høyre øye.

Hun ble truffet av Brooks Koepkas sleiv under den prestisjetunge turneringen i helgen og fikk konstatert brudd i øyehulen og et eksplodert øyeeple som resulterte i tap av synet.

Den 49-årige franske kvinnen har tidligere forklart at hun ikke kjente smertene før blodet begynte å renne, og nå forteller hun om den rystende oppførselen til sine med-tilskuere.

– Før jeg ble flyttet, i et kaos, var jeg redd for å bli tråkket på fordi Tiger Woods kom og tilskuermassen rundt oss ble større, sier Remande i et intervju med nyhetsbyrået AFP.

– Det som sjokkerte meg mest, var at tilskuerne tok bilder av meg, men ingen tilkalte hjelp.

Arrangøren har vært klart på at det ble ropt «fore» ved utslaget, noe Tony Finau, som gikk runden sammen med Koepka, også har bekreftet. Remande reagerer likevel på at ikke tilskuerne ble gjort oppmerksomme på at ballen var i spill.

– Vaktene burde ropt «fore». Det gjorde de ikke. For å lage et show, flyttet arrangøren utslaget nærmere på det sjette hullet slik at storkanonene kunne slå til greenen med ett slag. Uten å advare tilskuerne. Folk kan ikke se spillerne og forutse og beskytte seg selv. Det er det som gjør meg sint, sier Remande.

Hun håper nå at skaden hennes kan bidra til økt sikkerhet og bevissthet rundt beskyttelse av tilskuerne under fremtidige arrangement. Ryder Cup-arrangøren, som Remande hevder ikke tok kontakt med henne før tre dager etter ulykken, blir nå saksøkt for den sviktende sikringen av publikum.

Koepka var den uheldige bak det ulykksalige slaget, og sa under en pressekonferanse i forbindelse med en turnering i Skottland at han var knust over det som har skjedd.

– Bare fordi jeg slo en ball, så mistet noen synet på et øye. Dersom du bryter det ned, er det ikke en god følelse. Gårsdagen var trolig en av de verste i livet mitt, sa Koepka.

Remande blir nå værende i Lyon hos sine foreldre før hun returnerer hjem til Egypt.