TAPTE SLEGGE-TVEKAMPEN:

Charlie Stuart (32) er ute av Farmen: – Urettferdig

GRUE (TV 2): Charlie Stuart måtte reise hjem fra Farmen etter sesongens andre tvekamp. 32-åringen mener førstekjempe-tittelen var ufortjent.

Læreren fra Kyrksæterøra, Charlie Stuart (32), tapte den andre tvekampen i årets Farmen-sesong.

Eldstemann og andrekjempe Jørgen Ringstad (61) viste uante krefter i sleggekampen, og Charlie skjønte fort at motstanderen fra Dagali hadde en konkurransefordel.

– Jeg manglet litt på høyden. Jeg prøvde å stå litt på tærne i starten for å se om jeg klarte det, for å slå slegga høyt nok er ganske vanskelig. Det var det som var avgjørende for at jeg tapte, egentlig. Men sånn er det, sier han til TV 2 like etter tvekamp-tapet.

Se intervjuet i videoen øverst i saken.

– Urettferdig

Før han gikk inn på gården var Charlie, som er født og oppvokst Horn Island utenfor Australia, fast bestemt på å skjule både ferdigheter og arbeidsiver.

Slik gikk det ikke. Allerede fra første stund så de andre deltakerne på ham som en stor konkurrent. 32-åringen medgir at han ikke klarte å holde tilbake noe som helst, og at det nok var årsaken til at han endte i kamp. Det mener han er ufortjent.

– Jeg synes det er veldig urettferdig at jeg ble valgt som førstekjempe, fordi jeg vet at jeg jobber hardest på gården og prøver å lage noe til fellesskapet hver markedsdag, sier han.

Den nevenyttige australieren lagde blant annet to skohyller den første uka som de fikk bytte til seg bygg og kaffe for på markedet.

NEVENYTTIG: Charlie klarte ikke å skjule sine snekkerferdigheter for de andre på gården. Her bygger han på badstuen fra ukesoppdraget i første uke. Foto: Alex Iversen / TV 2
NEVENYTTIG: Charlie klarte ikke å skjule sine snekkerferdigheter for de andre på gården. Her bygger han på badstuen fra ukesoppdraget i første uke. Foto: Alex Iversen / TV 2

Bekymret for ressursene

To av to tvekamper har til nå vært guttekamper, og dette mener Charlie er bekymringsfullt. Han tror at hans fravær vil ha litt å si for neste ukesoppdrag.

– Det blir spennende for neste storbonde å prøve å gjennomføre ukesoppdraget og prøve å få en finalekniv, for nå begynner de å mangle ressurser. Nå må kanskje noen av de guttene få ut fingeren, nå som jeg ikke er på gården. Jeg tror de kommer til å merke at jeg ikke er der, sier han og legger til:

– Det er en del folk som bare tusler rundt, ser pen ut og ikke gjør en dritt. Men de vet at gården fortsatt må drives, så jeg gleder meg til å se at de sliter litt, sier Charlie og humrer.

Før han reiste fra Gjedtjernet, advarte Charlie noen av de andre deltakerne på gården om det han mener er en farlig allianse.

Se Charlie avsløre hvem han mener de andre må passe seg for:​

– Red Bull til kroppen

Etter å ha tapt tvekampen får Charlie vite at hans tid på Farmen ikke er over: Programleder Gaute Grøtta Grav kunne nemlig informere om at han får en ny sjanse.

Ikke langt fra Farmen-gården ligger nemlig torpet Brauter. Nytt av året er at deltakerne som taper tvekampen, flytter inn på denne husmannsplassen. Der får de utslåtte deltakerne muligheten til å kjempe seg tilbake til Farmen. Deltakerne på Gjedtjernet gård får ikke vite om denne andre gården før de taper tvekampen.

Livet på torpet Brauter kan du følge i TV 2 Sumo-serien «Torpet» i høst.

MØTTES I KAMP: Jørgen Ringstad (61) ble for sterk for Charlie Stuart (32) i slegge-tvekampen. Foto: Alex Iversen/TV 2
MØTTES I KAMP: Jørgen Ringstad (61) ble for sterk for Charlie Stuart (32) i slegge-tvekampen. Foto: Alex Iversen/TV 2

Charlie, som egentlig var innstilt på å reise hjem og møte sønnene sine, ble helt euforisk da han fikk beskjeden om at spillet ikke var over.

– Steike, jeg gleder meg! Jeg var helt nede da Gaute sa at jeg måtte forlate gården, for jeg var liksom ikke helt ferdig. Så ble jeg glad igjen da jeg skjønte at jeg skulle hjem og treffe guttene mine, men det var en Red Bull til kroppen da Gaute fortalte om den nye sjansen, avslutter han.

Inne på Torpet møter han Camilla Cox Barfot (34), Lasse Bergseter (51) og Vidar Johansen (46). Denne uken ble Andreas Nørstrud (34) første deltaker til å forlate Torpet etter å ha tapt i vispekonkurranse mot Vidar.

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​
​Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​