– Vi forventer ikke at han er her om to-tre år

Det var ordene fra Genk-sjefen om Sander Berges fremtid på pressekonferansen i forkant av møtet med Sarpsborg 08.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sarpsborg 08-Genk på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo fra 21:00.

Sander Berge har, til tross for skadeavbrekket forrige sesong, hatt en stigende utviklingskurve etter overgangen til belgisk fotball januar 2017.

Flere storklubber skal etter rapportene sikle etter den norske midtbanejuvelen, og Genks manager, Philippe Clement, vet ikke hvor lenge de klarer å holde han i klubben.

– Han er veldig viktig for oss, både som spiller, men også som person. Jeg mener det var riktig av han å bli hos oss denne sesongen, med tanke på skaden han pådro seg forrige sesong. Han trenger spilletid, og det får han her, sa Clement på pressekonferansen, og la til:

– Hvis han skal gå til en større klubb i en større liga, er det viktig å gjøre det på den riktige måten. Med det mener jeg at han bør ha spilt mye fotball rett i forkant, men vi forventer ikke at han er her om to-tre år hvis han fortsetter å vokse på den måten han har gjort til nå.

Belgiske medier hevder at den franske storklubben PSG skal ha Berge i kikkerten. Nettstedet Voetbal Niuews skriver at pariserne skal ha speidet på nordmannen i kampene mot Anderlecht og Malmø.

Vil ikke spå fremtiden

Spørsmålet om Berge kan forsvinne allerede i januar, tar derimot treneren med stor ro. Foreløpig.

– Han bør bli her å utvikle seg videre, og det å gå til en klubb i vinter tror jeg vil være et feil valg av ham. Da blir det mye vanskeligere for han å tilpasse seg nytt lag og liga, i og med at han da vil komme midt inn i en sesong uten å få være med på oppkjøringen, sa belgieren.

Nordmannen selv ser også ut til å ta overgangsspekulasjoner med en god klype salt, men utelukker ikke en overgang i fremtiden.

– Jeg liker ikke å spå langt frem, eller se langt inn i fremtiden, for meg handler det kun om å levere det beste jeg kan i dag, og nå spiller jeg for Genk, sa Berge på pressekonferansen.

– Men det at Genk spiller i Europa-ligaen er utrolig viktig for meg og min utvikling hvis jeg vil videre en dag, for jeg må prøve meg mot de beste hvis jeg en dag skal kunne spille med dem, la han til.

Bare ett lag i form

Genk har kommet godt igang i hjemlig liga, og ligger på andre plass med 23 poeng etter ni kamper. De åpnet gruppespillet i Europa-ligaen med en 2-0-seier over våre svenske naboer fra Malmö på eget gress, og er i form før møtet med særpingene.

Sarpsborg på sin side har slitt i Eliteserien i det siste, og har gått fra å være en medaljekandidat til å ligge i ingenmannsland med sine 32 poeng, og de kommer fra sitt sjette strake tap i ligaen og et 3-1 tap for Besiktas i deres første gruppespillkamp.

Men Sarpsborg har til tider begeistret i Europa-ligaen før gruppespillet, og har nå en gyllen mulighet til å reise kjerringa og gjøre et fullsatt Sarpsborg stadion stolte.