Herrems lag sendte Larvik ut av cupen

1. divisjonslaget Sola slo til med en aldri så liten cupskrell da de sendte storheten Larvik ut av håndballcupen for kvinner etter 28–25 i egen hall. I herrenes serie gikk Elverum på sesongens første tap.

SEIER: Camilla Herrem var delaktig da Sola slo Larvik ut av cupen. Foto: VEGARD WIVESTAD GRTT

Landslagsspilleren Camilla Herrem scoret fem av målene da laget fra Rogaland sa farvel til Larvik i åttedelsfinalen. Line Ellertsen ble Solas toppscorer med sju fulltreffere. Abbey Perry scoret seks mål.

– Jeg hadde en god følelse i dag. Vi var veldig godt forberedt, men det har vært veldig enkle kamper. Jeg fryktet dem ikke, men jeg var litt redd for at vi skulle ta for lett på det, sier Camilla Herrem til Aftenbladet etter seieren.

Larviks Mari Molid med kampens toppscorer med åtte mål. Sola førte an gjennom hele kampen og ledet 14-10 til pause.

Vipers Kristiansand vant hele 50-14 over NIT-HAK. Mestscorende for Vipers ble Jeanett Kristiansen med sju mål.

Oppsal slo Haslum 32-19 og er også i kvartfinalen. Fana vant 28-25 over Utleira, og Fredrikstad slo Gjerpen 30-24.

Storhamar er også i kvartfinalen etter 33-29 borte over Follo.

Elverum tapte

Elverum sto uten poengtap i eliteserien før onsdagens kamp, men røk på et 28-30-tap borte mot Halden.

Elverums hvitkledde sto med fire strake seirer i serien, og tok søndag sin første seier i mesterligaen i håndball.

Men i Halden ble det en aldri så liten skrell, og hjemmelaget tok seieren med 30-28.

Det så dog lyst ut for Elverum, som gikk til pause med 15-14-ledelse. Etter hvilen slo Halden tilbake, og med snaut fem minutter igjen sto det 28-28 i Halden. Elverum maktet ikke å score på kampens siste minutter, mens Halden nettet to ganger.

Kristian Jakobsen Stranden ble toppscorer for Halden med ni mål. For Elverum ble Magnus Fredriksen mestscorende, også han med ni nettkjenninger.

I en annen kamp i eliteserien vant ØIF Arendal 34-22 over Runar, og sørlendingene leder nå serien med ni poeng. Halden klatret forbi Elverum med onsdagens seier, og ligger nå på andreplass med seks poeng. Elverum har én kamp mindre spilt enn lagene foran og er nummer tre.

For Bodø ble onsdagen nok en nedtur. Tabelljumboen står nå med fire strake tap etter 23–30 mot Kolstad. Også Drammen gikk på en smell da de tapte 22–29 mot Bækkelaget.