Advarer Gerrard etter slakt: – Han skal passe seg litt

Steven Gerrards utspill splitter TV 2-kommentatorene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Rangers mot Rapid Wien på TV 2 Sumo torsdag kveld fra klokken 21.00.

Steven Gerrard startet i sommer på sin første managerjobb. Liverpool-legenden har tatt Rangers til gruppespillet i Europaligaen, men det er åtte poeng opp til serieleder Hearts etter sju kamper i skotsk toppserie.

– De er kun to poeng bak Celtic, og akkurat dét – nærheten til Celtic – tror jeg er mye viktigere enn plassen på tabellen, sier TV 2-kommentator Espen Ween i den nyeste episode av Premier League-podkasten.

Kasper Wikestad synes Gerrard har tatt fatt på en spennende oppgave, men TV 2-kommentatoren advarer 38-åringen.

– Jeg synes det er veldig spennende, og de har til tider spilt veldig god fotball til å være i den skotske ligaen, men jeg synes han går litt for fort i den fellen med å ta dommere etter kamp. Det har vært flere kamper han har gjort det rett etter kamp; at dommerne er mot Ranges, og at det alltid vært sånn i skotsk fotball. Det er et par sånne uttalelser han skal passe seg litt for, sier Wikestad.

– Et sjakktrekk

Endre Olav Osnes tror dommerslakten er en bevisst strategi fra Gerrard.

– Det er et sjakktrekk, for å få sympati blant supporterne. Det kan være helt bevisst, og sannsynligvis er det det, sier TV 2s fotballkommentator.

– Han skal passe seg litt, men samtidig får han de som er glade i Rangers over på sin side. Han er ikke bare fotballhjernen sin, men også med hjertet når den historiske linjen trekkes, mener Espen Ween.

Gerrard ledet Rangers til 2-2 mot den spanske toppklubben Villarreal på El Madrigal for to uker siden. Torsdag kommer Rapid Wien til Glasgow.

– Det er et stort steg å gå fra U18-laget til Liverpool til Rangers med det presset som er det. Det er et kvantesprang i så måte. Det er ganske mye trykk der borte hvis han ikke lykkes. Nøkkelen er Europa. De er ekstremt sterkt med 2-2 borte mot Villarreal, sier Endre Olav Osnes.

– Kan gå gradene

Hearts har fått en luke på fem poeng ned til Hibernian på andreplass, men bak der er det tett. Celtic er nummer fem med sju poeng opp til tabelltoppen.

– Jeg tror det var et smart trekk å ta over et Rangers-lag som vel nå skal lukte på tittelkampen, men som ikke er der helt ennå. Det er en enorm klubb med enorm supporterskare, samtidig som jeg tror Gerrard får god arbeidsro og tid på seg, sier TV 2-kommentator Espen Ween, og fortsetter:

– I første Old Firm ble de rundspilt, så det er fortsatt klasseforskjell, men det er veldig kult at Gerrard er der og kanskje kan han gå gradene.

Rapid Wien, som er nummer åtte i Østerrike og har nordmannen Veton Beriha i rekkene, vant 2-0 mot Spartak Moskva i Europaliga-åpningen.