Slik ser en av de heftigste SUVene på markedet ut. Dette er Dodge Durango SRT 8. Den er det ikke ofte du får sjansen til å kjøpe som nybil i Norge. Men akkurat nå har du muligheten til å slå til. Illustrasjonsfoto
Slik ser en av de heftigste SUVene på markedet ut. Dette er Dodge Durango SRT 8. Den er det ikke ofte du får sjansen til å kjøpe som nybil i Norge. Men akkurat nå har du muligheten til å slå til. Illustrasjonsfoto

Er dette Norges barskeste SUV?

Spesiell mulighet. Her risikerer du å miste noen venner ...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SUV-bølgen har lenget skyllet over bilmarkedet i hele verden. Bedre bakkeklaring og litt barskt design passer veldig mange. Ikke minst i Norge.

Men de siste årene har trenden i stor grad handlet om å gjøre disse bilene mindre. Mer kompakte, gjerne uten firehjulsdrift og tilpasset en urban livsstil.

Så har du de som ikke ser poenget i uttrykket "less is more" - de som mener at bare "more is more". Mange av dem kommer fra USA.

Dodge er en av dem. De har gitt oss biler som Dodge Durango SRT 8. Større og mer brutal SUV skal du lete forgjeves etter på det norske markedet, er vår påstand.

De dukker ikke opp ofte, men akkurat nå ligger det én slik til salgs. Den er helt ny, men til salgs på bruktmarkedet.

Er du klar for å risikere å miste noen venner – og si farvel til rundt 2 millioner kroner?

Denne sportsbilen ble kåret til bilhistoriens dårligste oppfølger

Bilen som selges i Norge er sort, med knallrødt interiør. Faksimile: Finn.no
Bilen som selges i Norge er sort, med knallrødt interiør. Faksimile: Finn.no

Provoserende

Ja, for dette er ikke en bil folk er likegyldige til. SRT 8 er absolutt ALT annet en moteriktig. Den er brautende i designet, den har en hinsides bensinmotor – og lister seg ikke akkurat rundt på veiene mellom lydløse elbiler.

Hvis naboen din er medlem i Miljøpartiet de Grønne, risikerer du at han eller hun aldri mer vil ha noe med deg å gjøre. Selv om du forsøker deg med:

– Jammen, det er jo ikke diesel!

Trans Am: Sto i butikken i 32 år, før den ble solgt

Slik ser det ut bak rattet i Dodge Durango SRT.
Slik ser det ut bak rattet i Dodge Durango SRT.

Nye venner

Men glem surmaga miljøvernere et øyeblikk. For med denne bilen kan du brått få noen nye venner. De som elsker amerikanske biler, mener V8-motor er hellig og er lut lei av bilister skal flås for å redde en isbjørn på Nordpolen.

Under panseret, som vi tror du må være enig i er ganske digre greier, skjuler det seg en 6,4 liters V8 Hemi-motor.

Det gjør at du med dine tre seterader ekspederer 0-100 km/t på 4,8 sekunder!

Klikk her for å se hele annonsen

Storfamilien

Vi synes konseptet fortjener respekt. Noen har sikkert tenkt at det må være lov for storfamilien å kjøre rundt i noe annet enn en VW Caravelle. Hvis man har råd, burde det jo være mulig å få noe skikkelig gromt å dra på tur med.

Det er plass til seks personer. De sitter som konger, hele bunten.

Vi tipper det er få protester om det foreslås bilferie med denne doningen.

Amcar: 5 rimelige du bør kjøpe nå

Ser sint ut

Utvendig er det sort metallikk lakk, sort grill, sorte lister og rails – og sorte felger. Mens det er perforerte, røde skinnseter innvendig.

For øvrig er det utstyr i bøtter og spann, som man forventer i denne prisklassen.

Og om du bare har behov for to seter, kan du gjøre et "kupp". Denne bilen er nemlig også tilgjengelig som varebil, om du heller vil det.

Doningen står til salgs like utenfor Molde, hos et firma som har spesialisert seg på nettopp amerikanske biler og også har merkeverksted for Dodge, GM US og Jeep.

Kanskje på tide å høre om de vil ta familiens gamle Renault Grand Scenic i innbytte?

En hel samling av "livsfarlige" biler selges