SLÅTT UT MED MAGEVIRUS: Johannes Thingnes Bø
SLÅTT UT MED MAGEVIRUS: Johannes Thingnes Bø Foto: Carina Johansen

Thingnes Bø slått ut i 14 dager med norovirus

Men nå er skiskytterstjernen Johannes Thingnes Bø omsider tilbake i trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skiskytterstjernen Johannes Thingnes Bø har som ambisjon å kjempe om en sammenlagtseier i verdenscupen kommende sesong.

Men i midten av september pådro skiskytterstjernen seg et virus og måtte droppe trening.

Han måtte blant annet stå over NM i rulleskiskyting i Gautefall i Drangedal helgen 22. og 23. september.

Pådro seg noroviruset
Idrettssjef Odd-Bjørn Hjelmeset i Norges skiskytterforbund opplyser at Thingnes Bø ble slått ut i 14 dager på grunn av sykdommen.

– Johannes har vært syk før, men jeg tror aldri at han vært syk i 14 dager sammenhengende før. Men han var tilbake i trening igjen på mandag denne uken, og det er første gang etter sykdommen at han er tilbake i lett trening, forteller Hjelmeset til TV 2 Sporten.

– Han er i hvert fall på gang igjen, så får vi se hvor hardt han kan trene og om han er klar til å reise på neste samling den 9. oktober. Men vi håper inderlig at han er klar, sier Hjelmeset.

Han opplyser at Thingnes Bø pådro seg et norovirus. Det er et virus som blant annet gir feber, kvalme, oppkast og magesmerter.

– Han pådro seg noroviruset. Jeg er jo ikke helsepersonell, men han fikk det noe voldsomt. Men slik er jo livet som toppidrettsutøver, man kan plutselig bli syk. Dette satt imidlertid mer i enn det Johannes hadde sett for seg, opplyser Hjelmeset.

Ikke bekymret for sesongen
Hjelmeset innrømmer at sykdommen kommer ubeleilig for Thingnes Bø med tanke på sesongforberedelsene.

– Det er aldri optimalt å være syk. Men Johannes har en egen evne til å være lettrent og ta igjen trening, så vi er ikke veldig bekymret, sier Hjelmeset, som ikke frykter sykdomsperioden vil få konsekvenser for resten av sesongen for Thingnes Bø.

– Vi er ikke bekymret. Som jeg sier, Thingnes Bø har tidligere løst ting bra etter at han er syk. Nå håper vi bare at han responderer på treningen. Så skal han forhåpentligvis til Oberhof på treningsleir og få kjenne på litt snø under beina. Vi tror dette skal gå bra, forsikrer ldrettssjefen.