I RETTEN: Blogger Anniken Jørgensen sin bokdebut gikk rett til topps på bestselgerlisten, men har i ettertid fått sterk kritikk. Nå må hun i retten.
I RETTEN: Blogger Anniken Jørgensen sin bokdebut gikk rett til topps på bestselgerlisten, men har i ettertid fått sterk kritikk. Nå må hun i retten. Foto: Bendiksby, Terje

Bloggeren må møte i retten

Tirsdag ble det kjent at DJ og artist Simen Auke føler seg krenket i Anniken Jørgensen sin nye bok, og krever at den stanses øyeblikkelig. Mandag møtes de i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I boken «Bare en natt til» utleverer blogger Anniken Jørgensen en rekke bekjentskaper.

Hun går blant annet inn i detalj på hvordan forholdet med Mikkel Christiansen i Broiler var, og kjærlighetssorgen hun opplevde da det ble slutt.

Det andre medlemmet i duoen Broiler, Simen Auke blir også omtalt. Og det er han som føler Jørgensen har krenket hans privatliv ved å omtale ham i boken.

– Jeg verken ønsker eller trenger å være en del av denne boken, sa Auke til TV 2 tirsdag.

Onsdag ettermiddag bekrefter Jørgensen og Panta forlag sin advokat, Tony Vangen, til TV 2 at partene høyst sannsynlig møtes i retten på mandag.

– Vi jobber på sidelinjen for å se om vi blir enige. Men vi er ikke nærme nok en løsning til at berammingen på mandag fjernes, sier Vangen.

Advokaten ønsker ikke gå konkret inn på hvor langt de er villige til å strekke seg, men sier det ligger i kortene at de eventuelt kan formulere innholdet i nye opplag slik at motparten blir fornøyd.

Simen Auke sa til TV 2 tirsdag at han synes det er direkte frekt å utlevere folk, uten å gi beskjed på forhånd. Han krever derfor at boken stanses umiddelbart.