– Jeg vet han har en hemmelighet. Det er egentlig noe ganske banebrytende

Tore Reginiussen nekter å fortelle sitt hemmelige triks for å takle det tøffe kampprogrammet. Samtidig anbefaler han flere fotballspillere å studere fysioterapi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Rosenborg-RB Leipzig på TV 2 Zebra og Sumo kl. 18.55!

Rosenborgs forsvarsbauta Tore Reginiussen er 32 år og har til nå spilt hele 38 (!) 90-minuttere denne sesongen.

TV 2 møter han dagen før skjebnekampen mot det tyske storlaget RB Leipzig i hans andre hjem; Rosenborgs treningsrom.

– Det blir noen timer gymmen i året, det blir det. Jeg har hatt mine trøbler, så det er ingen selvfølge at jeg skal skulle spille 40-50 kamper i løpet av en sesong, forklarer han mens han tråkker på sykkelen.

– Men de siste årene har det blitt gradvis bedre. Jeg har fått trent regelmessig og nesten ikke stått over en eneste økt. Da bygger du opp en solid plattform.

Reginussen fra Alta studerer til å bli fysioterapeut - akkurat som sin far og bror. Det tror han at han har dratt stor nytte av som fotballspiller.

– Ja, jeg tror absolutt det kan ha en positiv innvirkning. Når du studerer fysioterapi, som jeg gjør, så lærer du ting om kroppen og hvordan det grunnleggende henger sammen. Man lærer enkelte ting om hva som kan være lurt å ha i bakhodet underveis, samt å oppfatte signalene tidlig og helst før det blir trøbbel. Det har utvilsomt vært en stor fordel å hatt den ballasten der, sier han og fortsetter:

– Det er nesten så jeg kan anbefale alle som er skadetplaget å studere fysioterapi – da er det i alle fall bedre forutsetninger for at ting kan løser seg.

– Er det sånn at du deler av dine kunnskaper til lagkameratene?

– Jada, absolutt – hvis det er noen som spør, så får de svar. Og hvis jeg ser at det er noe jeg kan komme av tips, så gjør jeg det. Det handler om å gjøre de små tingene riktig. Enkelte ting har jeg plukket med meg på veien og de deler jeg med glede med de unge og de som har en lang karriere foran seg.

– Du må være nøye med de små tingene og gjøre de riktige tingene mellom kampene. Selv om du er 32 år, så er det ingen alder, forklarer Reginiussen til TV 2.

En som har vært skadeforfulgt de siste årene, er Pål Andre Helland. Han mener Reginiussen har en egen oppskrift på å holde seg skadefri.

– Jeg vet han har en hemmelighet. Det er egentlig noe ganske banebrytende, men han kommer nok ikke til å si det før karrieren er over. Dere får spørre ham, så får dere kanskje svar.

– Hvilken hemmelighet er det Helland sikter til, Reginiussen?

– He he, jeg har en hemmelighet, men hemmeligheter skal du holde på, så den får du nok ikke nå, smiler han lurt.