16. september i 2015 ble en mann kidnappet her på Holmlia i Oslo. En av de som sto bak var en 40 år gammel kvinne som i en periode var på rømmen fra politiet. Da oppholdt hun seg hos to advokater.
16. september i 2015 ble en mann kidnappet her på Holmlia i Oslo. En av de som sto bak var en 40 år gammel kvinne som i en periode var på rømmen fra politiet. Da oppholdt hun seg hos to advokater. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

To advokater siktet for å ha skjult kriminell på rømmen

To advokater er siktet for motarbeidelse av rettsvesenet. De anklager duoen for å ha skjult en kriminell som var på rømmen fra politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakgrunnen for saken er en kidnapping som fant sted på Holmlia tilbake i 2015.

Fire yngre menn og en 40 år gammel kvinne ble i mars dømt for å ha kidnappet en mann og banket ham i to døgn. Flere av disse har tilknytning til gjengen Young Bloods.

Den involverte kvinnen skal, mens hun var på rømmen fra politiet, ha reist hjem til de to advokatene. Dette skjedde høsten 2015.

Nå er advokatene, som er samboere, siktet for motarbeidelse av rettsvesenet.

– Det dreier seg om to privatpersoner som jobber som advokater. Det er ingen direkte sammenheng mellom yrkesutøvelsen og motarbeidelsen, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen til TV 2.

Føler seg lurt

Det er ubestridt at den etterlyste kvinnen var hos advokatene, men de siktede sier at de ikke visste at hun var på rømmen.

Advokat Sverre Sjøvold forsvarer en av de to advokatene.

– Min klient tar sterk avstand fra de beskyldningene som har kommet. Klienten erkjenner selvfølgelig ikke straffskyld i saken. Vedkommende er utsatt for et grovt tillitsbrudd, og det er klart at saken er svært belastende, sier Sjøvold.

De to advokatene har, etter det TV 2 forstår, vært siktet i noe tid. Sjøvold forutsetter at politiet etterforsker saken raskt.

– Det må skje så raskt så mulig slik at disse beskyldningene ikke blir hengende over min klient, sier han.

– Grovt tillitsbrudd

Vidar Lind Iversen forsvarer den andre siktede advokaten.

– Min klient avviser enhver beskyldning om at noe straffbart skal ha skjedd. Dette dreier seg om et grovt tillitsbrudd der min klient er blitt forledet, sier Iversen.

Han mener at klienten aldri skulle fått status som siktet, men heller som vitne i saken. I likhet med Sjøvold håper han at politiet gjennomfører etterforskningen raskt.

Det er uklart hvor lenge den etterlyste kvinnen oppholdt seg hjemme hos de to advokatene. Hun ble i mars i år dømt til fem år og åtte måneders fengsel etter kidnappingssaken på Holmlia i 2015.

Hun anket saken og denne uken startet ankeforhandlingen i borgarting lagmannsrett. Hun nekter straffskyld.