NEKTER VOLD: Taxisjåføren som fikk dobbelt kjevebrudd etter en voldsepisode med NIcklas Bendtner 9. september er nå avhørt. Mannen nekter vold mot Rosenborg-spissen. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
NEKTER VOLD: Taxisjåføren som fikk dobbelt kjevebrudd etter en voldsepisode med NIcklas Bendtner 9. september er nå avhørt. Mannen nekter vold mot Rosenborg-spissen. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.

Taxisjåføren avhørt – nekter vold mot Nicklas Bendtner

Taxisjåføren som fikk dobbelt kjevebrudd under voldsepisoden med NIcklas Bendtner er nå avhørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Rosenborg-Leipzig på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra klokken 18.30.

Taxisjåføren som ble siktet for vold mot Nicklas Bendtner og hans kjæreste Philine Roepstorff etter en bytur i København er nå avhørt, det melder danske Ekstrabladet.

Advokaten til taxisjåføren, Mette Grith Stage, var klar etter avhøret.

– Min klient nekter seg skyldig i forsøk på vold mot Bendtner og hans kjæreste. Nå venter vi på anklagemyndighetenes vurdering om det er grunnlag for å reise tiltale mot min klient, etter hans vurdering nå er gitt, sier Grith Stage til Ekstrabladet.

Advokaten vil hverken bekrefte eller avkrefte om taxisjåføren er siktet for å kaste en flaske etter Rosenborg-agriperen og Philini Roepstorff, som kjæresten skrev på Instagram i etterkant av episoden.

– Avisene skriver at taxisjåføren ble overfalt av Nicklas, men det var ikke nøyaktig det som skjedde. Klokken litt over to ville Nicklas hjem for å sove mens jeg ville være litt lenger, så det diskuterte vi da vi satte oss i taxien ved Kongens Nytorv. Det skulle være en helt kort tur til Nicklas, men likevel kjørte sjåføren oss to ganger i en annen retning enn den vi ba ham om. Taksametret viste oss litt over 50 kroner da vi utilfredse stod av ved Nationalbanken og nektet å kjøre videre med sjåføren. Det får ham til å gå amok, skrev Bendtners kjæreste på Instagram og fortsatte:

– Han gjør en u-sving, kjører etter oss og roper ting som ludder, bitch og «kælling». Til slutt kjører han inn foran oss, løper ut av bilen og kaster en flaske mot meg. Den treffer ikke, men er nære. Så kommer han frem mot oss, og mannen min slår ham en gang og treffer åpenbart meget uheldig.

Taxisjåføren fikk dobbelt kjevebrudd i episoden med den danske spissen. Ifølge kjæresten handlet Bendtner i selvforsvar.

– Min klient har stadig fysiske plager etter overfallet og er sykemeldt, forteller Mette Grith Stage.

Nicklas Bendtner har ikke uttalt seg etter pressekonferransen på Lerkendal 11. september, hvor han beklaget seg for det som skjedde.

– I den sammenheng vil jeg beklage overfor Rosenborgs og deres fans. De har alltid behandlet meg ordentlig og med respekt. Jeg vil beklage at jeg havnet i denne situasjonen, selv om jeg forsøkte å komme bort fra den. Helt fra starten har Rosenborgs supportere vært suverene og trofaste. Jeg tar ikke lett på hvilke tilbakeskritt denne triste hendelsen betyr, sa dansken den gang.

Bendtner var tilbake i full trening onsdag, og kan være aktuell til søndagens oppgjør mot Sandefjord, melder Rosenborg-trener Rini Coolen på pressekonferransen i forkant av Europaliga-møtet med Leipzig. 30-åringen har ikke vært i aksjon for Rosenborg siden 26. august på grunn av strekkskader.