JUBEL: Ringerike Panthers slo Vålerenga på overtid tirsdag kveld etter en forrykende kamp av målvakt Henrik Fayen-Vestavik.
JUBEL: Ringerike Panthers slo Vålerenga på overtid tirsdag kveld etter en forrykende kamp av målvakt Henrik Fayen-Vestavik. Foto: NTB Scanpix/TV 2.

18-åring imponerte i debuten: – Blir vanskelig å sette han ut

Ringerikes målvakt Henrik Fayen-Vestavik (18) imponerte stort i debuten fra start, og TV 2s ekspert mener det blir vanskelig å sette unggutten ut av laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ringerike Panthers tok en ny skalp med 4-3-seier over serieleder Vålerenga tirsdag kveld.

Mye av grunnen var en fantastisk kamp av Ringerikes 18 år gamle målvakt Henrik Fayen-Vestavik.

Se Ringerike - Frisk Asker på TV 2 Sumo, søndag klokken 17.00!

Med en redningsprosent på 92,9, og 39 redninger på 42 skudd, imponerte unggutten alle i sin debut fra start.

– Han stod helt fantastisk! Henrik kan ikke lastes for noen av de tre scoringene i tredje periode, og hadde en vanvittig redning i overtiden like før Ringerike satte det avgjørende målet. Han kunne ikke fått en tøffere debut, og dette er et bevis på at unge, norske spillere kan levere bare de får sjansen, sier TV 2s ekspert Bjørn Erevik.

– Vi lar oss ikke herse med

Selv er unggutten naturlig nok fornøyd med egen innsats.

– Det var veldig gøy. Jeg hadde litt nerver i starten, men etter jeg fikk kjenne litt på pucken og gutta spilte bra roet det seg ganske fort. Vi viser at vi lar oss ikke herse med, sier Fayen-Vestavik til TV 2.

18-åringen går på NTG, og har gått gradene i junioravdelingen til Frisk Asker, før han fikk tilbud av Ringerike foran denne sesongen.

Valget om å satse i den nyopprykkede klubben viser seg å være et godt valg, etter to gode innhopp mot Stavanger og Lillehammer, før han da fikk sjansen fra start mot Vålerenga.

– Det har vært en veldig bra start. Jeg merker jo at alt går mye raskere i Get-ligaen, men jeg føler nivået mitt bare blir bedre og bedre. Så jeg føler det var et riktig valg å ta, mener han.

– Bør få muligheten på søndag

Nå legger han press på Ringerikes førstekeeper Johan Kallio, og Erevik mener Fayen-Vestavik bør få fornyet tillit til kampen mot gamleklubben Frisk Asker på søndag.

– Det blir vanskelig å sette han ut nå, så jeg syns Henrik bør få muligheten fra start på søndag. Han har tydeligvis en bra psyke siden han klarte å bruke nervene foran Vålerenga-matchen på en god måte. Det var en kjempeprestasjon, og jeg ser ingen grunn til å bytte keeper nå, mener Erevik.

Hovedpersonen selv er ydmyk.

– Det er hyggelig å høre det fra Erevik. Jeg er først og fremst i klubben for å være andrekeeper, men jeg vil jo vise meg frem. Jeg har fått beskjed av foreldrene mine om å ta de mulighetene jeg får, så da får jeg gjøre det. Det hadde vært veldig gøy å spille mot gamleklubben min på søndag selvfølgelig. Jeg er klar, men det er jo opp til Boork, avslutter Fayen-Vestavik.