TIDLIGERE LAGKAMERATER: Robbie Keane og Steven Gerrard spilte sammen både i Liverpool og LA Galaxy.
TIDLIGERE LAGKAMERATER: Robbie Keane og Steven Gerrard spilte sammen både i Liverpool og LA Galaxy. Foto: Paul Ellis/AFP

Vil gå i fotsporene til Steven Gerrard

Robbie Keane er i gang med trenerutdannelsen, og avslører for TV 2 at han inspireres av tidligere lagkamerat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV ​2 Sumo og TV 2 Sport Premium lørdag fra 15.30!

Robbie Keane kan bli den neste i rekken av unge managere fra de britiske øyer.

LAGKAMERATER I USA: Robbie Keane og Steven Gerrard spilte også sammen i LA Galaxy.
LAGKAMERATER I USA: Robbie Keane og Steven Gerrard spilte også sammen i LA Galaxy. Foto: Jae C. Hong/AP

Iren gjestet TV 2s fotballstudio i forbindelse med Champions League-kampen mellom hans gamle klubb Tottenham og Barcelona onsdag, og avslørte at han nå har ambisjoner for trenerkarrieren.

– Det å begynne som trener eller med manager kan ta noen uker eller noen år, men jeg har vært en del av spillet i så mange år at jeg definitivt ikke vil forhaste meg inn i noe. Jeg kommer til å være tålmodig, men det er definitivt noe jeg vil inn i etter hvert, fortalte han i forbindelse med en innspilling av video til TV 2 Sportens sosiale medier-kanaler.

Følg TV 2 Sporten på Facebook her!

38-åringen spilte i løpet av spillerkarrieren for store klubber som Wolverhampton, Coventry, Inter Milan, Leeds, Tottenham, Liverpool, Celtic, West Ham, Aston Villa og LA Galaxy, og har hentet impulser fra både trenere og medspillere i over 20 år. UEFAs A-trenerkurs er gjennomført og til våren skal han gjennomføre det såkalte «pro licence»-kurset, som gir muligheten til å lede lag på øverste nivå innen fotballen.

Nå avslører Keane at han inspireres av kameraten fra Liverpool- og Galaxy-dagene, Steven Gerrard, og det han har fått til i sin managerdebut i Rangers til nå denne sesongen. På TV 2s spørsmål om hvorvidt han tenker å begynne fotballivet som del av et trenerteam eller gå rett inn i en managerrolle, er han hemmelighetsfull.

– Man vet aldri. Du ser på venner av meg, som for eksempel Steven Gerrard, som fikk en stor mulighet og dro til Rangers. Han gjør en stor jobb der. Fotball handler om muligheter. Hvis noe kommer på bordet, hvem vet? Jeg har fått noen henvendelser, men for øyeblikket har det ikke vært noe av interesse. Det blir definitivt aktuelt i fremtiden, men det må være noe som passer meg og noe som passer for klubben som da ansetter meg, sa Keane.

Les også: Advarer Gerrard etter slakt: – Han skal passe seg litt

Har ikke helt lagt skoene på hyllen
Den irske landslagslegenden Keane har også spilt med store fotballpersonligheter som Laurent Blanc, Javier Zanetti, David Beckham, Roy Keane, Edgar Davids, Clarence Seedorf og Andrea Pirlo, og blitt trent av blant andre Rafa Benitez, Marcello Lippi og Harry Redknapp gjennom sin karriere, så det skal ikke stå på impulser når han nå trolig tar fatt på en annen del av trenerkarrieren.

Keane kunne nemlig også avsløre at han ikke helt har lagt skoene på hyllen ennå. Forrige sesong hadde han sin foreløpig siste arbeidsgiver i indiske ATK i Kolkata i India, men etter at den indiske sesongen tok slutt i vår er det ikke blitt noen ny arbeidsgiver for den tidligere stjernespissen.

– Jeg har en «utvidet pause». Jeg har hatt noen muligheter til å fortsette å spille eller å bli trener, men jeg har spilt profesjonelt i over 20 år, så nå har jeg tatt en liten pause og så får vi se hva som blir det neste som skjer. Neste gang jeg kommer tilbake, har jeg mer å fortelle dere, sa Keane da han åpnet Champions League-sendingen på TV 2 onsdag.

Fikk manager-debuten i India
Mot slutten av oppholdet i India fikk han også smaken på manageryrket, da han etter fulgte etter en annen tidligere Tottenham-spiller, Teddy Sheringham, i sjefsstolen i Kolkata-klubben.

– Da jeg var i India overtok jeg bare for et par kamper, men det var en fin måte å få litt erfaring som manager i seks uker. Etter det måtte jeg trekke meg litt tilbake og tenke over hva jeg egentlig ønsker å gjøre med tanke på senere, sa Keane.

PS! Keane er ikke den eneste tidligere Liverpool-spiller- og Gerrard-lagkameraten som er på vei inn i treneryrket. Forrige måned fortalte John Arne Riise at han skal til England for å hente inspirasjon fra sin gamle sjef Rafael Benitez.

Se Premier League på TV ​2 Sumo og TV 2 Sport Premium lørdag fra 15.30!