Enkel fiskemiddag med potetmos

Server torsk eller sei med grov potetmos, råkost og tzatziki eller remulade.

Begynn med å lage tzatsiki eller remulade, forsett med grov potetmos og råkost. Fisken stekes til slutt.

Tzatziki:

  • 5 dl gresk yoghurt eller matyoghurt
  • ½ slangeagurk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • ¼ ts salt
  • 1 ss ekstra Virgin olivenolje
  • 1-2 ts sitronsaft
  • ½ ts sukker
  • 2 ss finhakket frisk mynte eller persille

Skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 min, klem/press væsken ut av agurken. Bland agurk i yoghurten. Smak til med finhakket hvitløk, eventuelt litt mer salt, olivenolje, sukker og mynte. La gjerne tzatziki stå trekke smak en times tid før servering.

Remulade:

  • 1 ts finhakket sjalottløk
  • 1 stilk stangselleri
  • 2 dl majones
  • 1 ss sennep
  • 2-3 ss hakkede sylteagurk
  • 1 ss frisk finhakket dill eller estragon
  • sitronsaft
  • salt, pepper, sukker

Rens og finhakk sjalottløk og stangselleri. Bland sammen majones, sennep, hakket sylteagurk og urter. Vend lett sammen og smak til med sitron, salt, pepper, sukker og eventuelt litt karri.

Grov potetmos:

Kok poteter møre i lettsaltet vann. Poteter med tynt skall kan om ønskelig beholde skallet på. Hell av kokevannet, damp og mos grovt sammen med en potet/rotgrønnsaksmoser og smak til med smør, salt og pepper.

Råkost:

Rens og riv gulrøtter opp på et råkostjern. 1-2 faste syrlige epler kan også rives opp. Rør sammen saft fra sitron og sukker og vend inn i råkosten.

Stekt torsk:

  • ca 800 g benfri torskefilet (eller seifilet)
  • 2 ss olje og 1- 2 ss smør til steking

Frossen fisk, tin og tilbered etter anvisning på pakken.

Skyll og tørk godt av fiskefileten. Del i passende porsjonsstykker, dryss med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne, legg smør i den varme pannen, la bruse ut før fiskestykkene legges i pannen. Stek 2-3 min på hver side.