NORMALT FALL: I september sank boligpriene i alle deler av landet, noe som ifølge Eiendom Norge er normalt for måneden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NORMALT FALL: I september sank boligpriene i alle deler av landet, noe som ifølge Eiendom Norge er normalt for måneden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Boligprisene flater ut

Boligprisene steg med 0,1 prosent i september korrigert for sesongvariasjoner, ifølge Eiendom Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Boligprisene i Norge sank med 1,1 prosent i september 2018. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,1 prosent.

Boligprisene er nå 2,7 prosent høyere enn for ett år siden.

– I september sank boligprisene i alle deler av landet, noe som er normalt for måneden å være, og vi legger nå bak oss fire måneder med tilnærmet flat sesongkorrigert prisutvikling. Dette tyder på at det er god balanse mellom tilbud og etterspørsel i boligmarkedet nå, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Boligprisene gikk ned i alle deler av Norge i september. Minst prisnedgang hadde Kristiansand med 0,1 prosent. Størst prisnedgang var det i Ålesund-området 2,1 prosent.

Fredrikstad/Sarpsborg har sterkest 12 måneders vekst med en oppgang på 4,8 prosent. Den svakeste 12 måneders veksten har Stavanger-området med en oppgang på 0,3 prosent.

–12 måneders veksten de siste årene vært preget av store regionale forskjeller. Så langt i 2018 har utviklingen vært mer ensartet over hele landet, og boligmarkedet fra sør til nord preges nå av en moderat prisutvikling, sier Dreyer.

​(NTB/TV 2)