UHELDIG TILSKUER: Brooks Koepas utslag traff en tilskuer under Ryder Cup.
UHELDIG TILSKUER: Brooks Koepas utslag traff en tilskuer under Ryder Cup. Foto: Francois Mori

Golfstjernen knust etter den tragiske skaden

Brooks Koepkas sleiv endte blant publikum og førte til at en tilskuer mistet synet på det ene øyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tilskueren Corine Remande (49) har mistet synet på sitt høyre øye etter at hun ble truffet av en golfball under helgens Ryder Cup i Frankrike.

– Min dypeste medfølelse

Golfstjernen Brooks Koepka var den uheldige spilleren bak utslaget som endte blant publikum. Nå uttrykker amerikaneren dyp medfølelse med offeret.

– Jeg var dypt såret og trist over den tragiske hendelsen som skjedde da jeg slo av på det sjette hullet og traff Ms. Remande. Jeg snakket med henne da golfbanen, og etter å ha blitt kjent med at tilstanden hennes er blitt verre enn først antatt har jeg tatt kontakt med henne og familien for å uttrykke min dypeste medfølelse. Mine tanker er med Ms. Remande og familien hennes, og jeg har bedt om å bli informert om tilstanden hennes, skriver Koepka i en Twitter-oppdatering.

Onsdag, under en turnering i Skottland, snakket Koepka mer om ulykken.

– Bare fordi jeg slo en ball, så mistet noen synet på et øye. Dersom du bryter det ned, er det ikke en god følelse. Gårsdagen var trolig en av de verste i livet mitt, sier Koepka ifølge Guardian.

– Jeg brukte halvannen time på runden på telefonen for å prøve å forstå hva som hadde skjedd, fordi det var vanskelig å få den korrekte historien på hva som hadde skjedd. Jeg visste ikke om det var falskt eller ikke, og jeg ønsket å finne det ut. Det er trist og jeg er virkelig knust av det.

Remande fortalte til AFP at legene har konstatert brudd i øyehulen og et eksplodert øyeeple som har resultert at hun mister synet på ett øye. Overfor nyhetsbyrået har hun bekreftet at Ryder Cup-arrrangøren kan vente seg et søksmål i kjølvannet av hendelsen.

– Det er ganske tydelig at ansvaret ligger på arrangøren. Dommerne ropte ikke en advarsel om at ballen var på vei mot tilskuerne. Jeg ønsker mest av alt at de tar ansvar for alle legeregningene for å være sikker på at det ikke blir noen infeksjon, sa Remande.

Vil hjelpe tilskueren

En talsmann for Ryder Cup kunne tirsdag opplyse at de nå gjør alt i deres makt for å bistå den uheldige tilskueren.

– Det er leit å høre at noen kan komme til å få langvarie skader av å bli truffet av en ball. Vi har stor sympati og vil gjøre alt vi kan for å støtte tilskueren så langt det lar sg gjøre under vanskelige omstendigheter, sier arrangøren i en uttalelse ifølge Reuters.

Arrangøren sier at de har bistått med transport av familien fra Paris til Lyon og at vil fortsette å bistå dem. Samtidig bekreftes det at det ble ropt en advarsel før ballen suste mot publikum.

– Vi kan bekrefte at det ble ropt «fore» flere ganger, men har forståelse for hvor vanskelig det kan være å vite hvor og når en ball blir slått ut når du står blant publikum, sier arrangøren.