SLAPP MED SKREKKEN: Bjarte Myrhol har pådratt seg en kneskade, men heldigvis er den ikke av det alvorlige slaget.
SLAPP MED SKREKKEN: Bjarte Myrhol har pådratt seg en kneskade, men heldigvis er den ikke av det alvorlige slaget. Foto: Ruud, Vidar

– Jeg skal aldri bli båret av banen. Det er et prinsipp jeg har

Bjarte Myrhol fryktet det verste da han ble skadet i helgen, men etter undersøkelser er landslagskapteinen en lettet mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagskaptein Bjarte Myrhol skadet kneet i Champions League kampen mellom hans danske klubb Skjern og franske Nantes på søndag.

Nå må Myrhol ta en pause fra håndballen, men den blir betydelig mindre enn han fryktet.

– Det er en skade på sidebånd i kneet, så jeg er veldig lettet. Det betyr en pause på rundt seks uker, sier Myrhol til TV 2, og legger til med et smil.

– Det blir en pappaperm.

Skaden betyr at han går glipp av landskampene mot Østerrike og Spania 24. og 28 oktober. Det er to av fem kamper håndballgutta har før VM i januar. Pausen passer dårlig med tanke på hans klubb Skjern som har et tett kampprogram med hjemlig serie og Europa-cup.

– Det er synd med de kampene, men det får jeg bare ta nå. Jeg føler at det er positivt at det ikke var skade på korsbånd eller menisk. Jeg slipper inngrep, og det er snakk om uker og ikke måneder, sier Myrhol.

– Det er ikke så ofte jeg er bekymret, men det var jeg nå. Kneet gjorde veldig vondt og hovnet opp, så jeg var nervøs for at det kunne være mye mer enn det viste seg å være.

Skjern skrev på sine hjemmesider at Bjarte Myrhol ble båret ut av banen etter 34 minutters spill på søndag, men det vil ikke veteranen ha på seg.

– Jeg skal aldri bli båret av banen. Det er et prinsipp jeg har. Jeg mener bestemt at jeg gikk ut selv, sier 36-åringen som fikk hjelp til å hinke av banen.