Mjøndalen  20180925.
1. divisjonskampen i fotball mellom Mjøndalen og Aalesund på Isachsen stadion i Mjøndalen tirsdag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Mjøndalen 20180925. 1. divisjonskampen i fotball mellom Mjøndalen og Aalesund på Isachsen stadion i Mjøndalen tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Mjøndalen nærmer seg opprykk

Mjøndalen inntok tabelltoppen i 1. divisjon da de slo Kongsvinger 2-0 tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mjøndalen-Kongsvinger 2-0

Mjøndalen hadde gyllen mulighet til å skaffe seg en liten luke på toppen av tabellen, etter at Viking snublet borte mot Florø (2-3) og Aalesund kun fikk med seg ett poeng etter 1-1 hjemme mot Jerv.

Og i tirsdagens kamp mot Kongsvinger tok de en oppskriftsmessig 2-0-seier. Mjøndalen leder tabellen to poeng foran Aalesund og tre foran Viking med fem kamper igjen å spille.

– Vi har satt oss selv i en fantastisk posisjon, så må vi bare fortsett angripe og holde trykket oppe. Vi har veldig troen på det vi holder på med og at det er godt nok til å rykke opp, sier målscorer Joackim Olsen Solberg til Eurosport etter kampen.

Flott scoring

Etter en sjansefattig start på kampen, skulle bruntrøyene få noe å juble for da 28 minutter var spilt.

Mjøndalen og Tonny Brochmann vant ballen på egen banehalvdel. Brochmann slo en lang pasning opp i banen som til slutt endte hos Lindseth. Han spilte Joackim Olsen Solberg gjennom, og alene med keeper Arnold Origi gjorde Solberg ingen feil der han bredsidet ballen hjørnet.

– Jeg synes vi er hakket bedre i perioder og scorer et flott mål, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Eurosport i pausen.

– Håpløst. Jeg er veldig skuffet over det vi har vist så langt, sa Kongsvinger-trener Mark Dempsey.

Flere store sjanser

Etter 51 minutter var Mjøndalen farlig frempå igjen. Kongsvinger rotet det til i de bakre rekker, og Olivier Occean spilte fri danske Brochmann som klinket til midt på keeper Origi.

Kvarteret senere fikk Mjøndalen frispark på venstrekanten. Innlegget ble bokset ut av Origi og havnet i beina på Christian Gauseth, som skjøt på halvvolley. Origi var langt ute i feltet og hadde ingen sjanser til å stoppe skuddet, men ballen gikk like over mål.

Etter 79 minutter satt Mjøndalen spikeren i kista etter et frispark. Ballen ble spilt kort til Lindseth som sto på linje med KIL-muren. Han flikket ballen videre til Brochmann alene med Origi. Indreløperen holdt hodet kaldt og satt ballen enkelt over keeper.

– Andreomgang var litt bedre. Men det var komfortabelt for dem. Vi må bli enda bedre fremover, sa KIL-trener Dempsey etter kampen.

Mjøndalen leder 1. divisjon to poeng foran Aalesund, mens Kongsvinger tapte viktige poeng i kampen om kvalifisering til Eliteserien. De ligger på 8.-plass, fortsatt tre poeng bak kvalikplass.

(©NTB)