OMSTRIDT: Boken til blogger Anniken Jørgensen har fått mye oppmerksomhet etter at den ble utgitt i forrige uke. Nå ønsker en motpart at boken må stoppes umiddelbart.
OMSTRIDT: Boken til blogger Anniken Jørgensen har fått mye oppmerksomhet etter at den ble utgitt i forrige uke. Nå ønsker en motpart at boken må stoppes umiddelbart. Foto: Bendiksby, Terje

Anniken Jørgensen sin bok forsøkes stoppes umiddelbart

Det bekrefter Panta forlag i en pressemelding. Broiler-Simen mener Anniken Jørgensen har brutt privatlivets fred ved å omtale ham i boken, og krever nå at boken blir stanset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Boken «Bare en natt til» gikk rett til topps på bestselger-listen etter at den ble utgitt i forrige uke.

Boken tar for seg bloggeren Anniken Jørgensen sin historie om forholdet hun hadde til artisten Mikkel Christiansen i duoen Broiler, og den dype kjærlighetssorgen hun opplevde da det ble slutt.

Brudd på privatlivets fred

Advokat Tony Vangen i advokatfirmaet Elden, sier til TV 2, at de mottok en begjæring den 30. september.

Der krevde motparten at boken skulle trekkes fra markedet umiddelbart.

– Av respekt for motparten, ønsker vi ikke si hvem dette dreier seg om. Men motparten mener at privatlivets fred er brutt i denne boken, sier Vangen.

Advokaten representerer både forlaget Panta og forfatter Anniken Jørgensen. Vangen ønsker ikke å uttale seg om hvordan Jørgensen stiller seg til begjæringen.

– Boken kan ikke trekkes, når den allerede er solgt til flere tusen mennesker. Vi mener derfor at kravet som fremkommer, ikke kan taes til følge. Vi mener at vi har holdt oss innenfor lovens rammer, sier Vangen til TV 2.

– Ikke greit

Advokaten bekrefter at de har tatt kontakt med motparten for å finne en mulig løsning.

Simen Auke, det andre medlemmet av duoen Broiler, bekrefter til TV 2 at det er han som står bak begjæringen.

– Det forfatter og forlaget har gjort er ikke greit. Jeg verken trenger eller ønsker å være en del av boken, sier Auke til TV 2.

– Jeg synes det er direkte frekt å utlevere folk uten tillatelse, sier han videre.

DJ-duoen Broiler består av Mikkel Christiansen (t.v) og Simen Auke (t.h). Det er Auke som nå ønsker å få boken stanset.
DJ-duoen Broiler består av Mikkel Christiansen (t.v) og Simen Auke (t.h). Det er Auke som nå ønsker å få boken stanset. Foto: Atle Schie

Forlegger Aleksander Elguren i Panta forlag, skriver i en pressemelding at de vil fortsette å kjempe for Annikens rett til å fortelle sin unike personlige historie, som er nyttig for alle unge og foreldre som trenger å vite hvordan det er å være ung i dag.

– Boken er full av hemmeligheter og Anniken utleverer alt ved hvordan det er å være ung i dag. Det står ikke et usant ord i boken, og derfor kan den ikke stoppes av sensur, sier Elguren i pressemeldingen.

– Nesten umulig

Advokat og ekspert på ytringsfrihet, Vidar Strømme, sier til TV 2 at det ikke finnes konkrete regler om å spørre en motpart før man skriver om dem i en bok.

– Det som er grensen er om man ærekrenker eller henger ut noens privatliv. Det er uansett vanlig høflighet å varsle på forhånd, sier Strømme.

– Er det mulig å få denne boken stanset?

– Det er nesten umulig. Å gå til retten for å stoppe en bok, er noe man sjeldent får medhold i. Da må det i så fall være veldig alvorlig, sier advokaten.