Hyllet av Emery og trente med David Silva, men så gikk det galt for Dag Alexander ...

Dag Alexander Olsen var et gedigent fotballtalent som debuterte på Valencias A-lag 19 år gammel. Så startet et sju år langt skademareritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Smakfullt Storkjøkken, det er Alex.

Dag Alexander Olsen tar telefonen på Smakfullt Storkjøkken i Gjøvik. 29-åringen kombinerer i dag jobb i farens bedrift med spill for Gjøvik-Lyn i 3. divisjon. For ti år siden var det nærmest utenkelig at han som 29-åring skulle jobbe med å pakke kjøtt og fisk.

– Jeg sa jeg aldri skulle jobbe for faren min. Nå jobber jeg for faren min. Jeg sa jeg aldri skulle spille for Gjøvik-Lyn etter karrieren. Nå spiller jeg for Gjøvik-Lyn. Jeg sa jeg aldri skulle bo i Raufoss. Nå bor jeg i Raufoss, sier Olsen med et smil.

Hentet til Tottenham som 17-åring

Etter bare ti kamper på Gjøvik-Lyns A-lag hentet daværende Spurs-manager Martin Jol den lynraske kantspilleren til London. Etter to år med en treningshverdag med spillere som Gareth Bale, Edgar Davids og Danny Rose kom Valencia med på banen. Da fikk Olsen det travelt.

– Jeg kasta alt jeg hadde i leiligheten i en container og satt meg rett på flyet med bare en koffert. Det var kanskje ikke så smart. Men jeg fikk en god kontrakt og tenkte ikke noe over de tingene, sier Olsen med et smil.

God start i Valencia

Valencia hadde lovet å satse på nordmannen og fra start ble løftet innfridd. i august 2009 fikk han sin A-lagsdebut i en treningskamp. Få måneder senere var det klart for offisiell debut.

– Jeg skulle startet i cupen mot Sevilla på topp sammen med David Silva. To-tre dager før kampen røk akillessenen. Problemet mitt var at en lege der nede satt fire kortisonsprøyter i akillesen på meg. Hvis du setter kortison i en dårlig sene, så blir den mye dårligere. Det var litt rovdrift, sier 29-åringen.

Valencia nekter for sprøytene

I ettertid har klubblegen i Valencia nektet for å i det hele tatt ha satt noen sprøyter.

– Det var slik at de beste spillerene skulle spille. De sa at "smerte, det fikser vi for deg". Vi fikk sprøyter for alt mulig. Jeg var jo heller ikke klar over hva jeg fikk. Jeg får vel håpe det var lovlig.

– Er du forbanna for behandlingen du fikk?

– Ja, men problemet mitt er at legen nektet for det, så da har jeg ikke noe dokumentasjon på at det skjedde. Derfor kunne jeg ikke ta det videre.

Flere skader

Skaden satt han på sidelinjen i 22 måneder, og startet et sju år langt skademareritt som førte til at klubbene gikk fra å hete Tottenham og Valencia til Odd, Fredrikstad og til sist Gjøvik-Lyn. Etter en korsbåndskade i Fredrikstad bestemte den da 26-årige Olsen å legge opp. Men gleden av fotballen har han fortsatt.

– Jeg vil fortsatt spille på høyest mulig nivå. Nå spiller jeg i 3. divisjon, men om noen tar kontakt så vil jeg spille så høyt som mulig. Jeg er en annen spiller enn før. Da jeg var i Tottenham, var ingen raskere enn meg i Premier League eller La Liga på korte testsprinter. Etter skadene går det ikke like fort naturligvis.

– Er du bitter?

– Jeg var mer bitter før, da jeg var yngre. Jeg var det. Nå mister jeg ikke nattesøvnen for det. Jeg gjorde det før. Men det som har vært har vært, avslutter den tidligere Valencia-spilleren.