David Silva reddet Manchester City fra ny Champions League-fiasko

Den spanske veteranen ble matchvinner fire minutter før slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hoffenheim-Manchester City 1-2

Manchester City slo et skadeskutt Hoffenheim-lag 2-1 i Champions League tirsdag, men seieren satt langt inne.

Fire minutter før slutt snappet David Silva ballen fra en uoppmerksom Hoffenheim-forsvarer. Silva gjorde ingen feil alene med Hoffenheim-keeper Oliver Baumann.

Manchester City hadde trykket på gjennom hele kampen for å få vinnermålet.

Manchester-klubben ble snytt for et soleklart straffespark da Leroy Sané ble lagt i bakken av Baumann etter 72 minutters spill. Utrolig nok valgte dommeren å beholde fløyten i lommen.

Pep Guardiola var svært ordknapp da han fikk spørsmål om straffesituasjonen på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg vil ikke snakke om dommerne. Jeg vil gjerne være på benken i neste kamp. Jeg vet hva som skjedde mot Monaco hjemme og mot Liverpool i kvartfinalen i forrige sesong. Jeg vil ikke snakke, jeg vil ikke snakke, jeg vil ikke snakke, gjentok Guardiola etter kampen.

Brede Hangeland mener det var svært viktig for Manchester City å vinne mot Hoffenheim.

– Vi trodde kanskje City skulle cruise gjennom denne gruppen, men de tapte åpningskampen. Da er det deilig å dra til Tyskland og hente alle tre poengene, sier Brede Hangeland.

Sjokkstart
​Ishak Belfodil ga hjemmelaget en drømmestart. 43 sekunder tok det før ballen lå i nettet bak Ederson. Belfodil fikk et fint gjennomspill av Kerem Demirbay. Spissen fant en åpning mellom beina på Manchester City-keeperen, og sendte tilskuerne på Rhein-Neckar-Arena til himmels.

Manchester City brukte ikke lang tid på å slå tilbake. David Silva fant Leroy Sané med en smart pasning etter sju minutter. Kantspilleren fant Sergio Agüero foran mål. Agüero fikk pirket ballen med seg og satte den enkelt i kassen.

Raheem Sterling burde gitt gjestene ledelsen etter 14 minutter. Sterling parkerte Hoffenheim-forsvaret og kom alene med Oliver Baumann, men keeperen reddet Sterlings avslutning med en mesterlig beinparade.

Agüero var et kontant uromoment for Hoffenheim-forsvaret. Spissen brente tre store sjanser før pause, og så ikke spesielt plaget ut av ankelskaden han har slitt med de siste ukene.

Manchester City dominerte stort etter pause, men Hoffenheim forsvarte seg godt. Etter 67 minutter måtte Ilkay Gündogan forlate banen med det som så ut som en strekkskade på baksiden av låret. Bernardo Silva kom innpå. Han holdt umiddelbart på å levere en målgivende pasning til Agüero, men argentinerens heading på bakerste stolpe havnet rett i klypene på Baumann.

Så kom straffesituasjonen som Manchester City-spillerne reagerte på. Sané ble lagt i bakken av Baumann, men dommeren blåste utrolig nok ikke straffespark.

Nordtveit hamstringskadet
​En vond hamstring gjorde at Håvard Nordtveit ikke rakk kampen.

– Det har vært mye kamper og tett program. Jeg sliter med en stiv hamstring. Jeg har jobbet utrolig hardt for å nå kampen, men den siste avgjørelsen ble tatt i går. Da var det litt væske i den ene muskelen bak der, og da satser jeg heller på å være klar til søndagens kamp, sa han til Viasat før kampen.

Hoffenheim gikk inn i kampen med en lang skadeliste. Kaptein Kevin Vogt, Ermin Bicakcic, Håvard Nordtveit, Lukas Rupp, Dennis Geiger, Nadiem Amiri, Benjamin Hubner, Steven Zuber og Kasim Adams var blant spillerne som manglet i troppen mot Manchester City.

Det betød at hjemmelagets forsvarstreer bestod av Kevin Akpoguma (1995), Stefan Posch (1997) og Justin Hoogma (1998).