I VM-BRUDD: Vegard Stake Laengen viste seg frem under helgens VM i Innsbruck. Nå har den norske mesteren forlenget kontrakten med UAE Team Emirates.
I VM-BRUDD: Vegard Stake Laengen viste seg frem under helgens VM i Innsbruck. Nå har den norske mesteren forlenget kontrakten med UAE Team Emirates. Foto: Poppe, Cornelius

Norsk sykkelprofil skrev ny toårskontrakt

Søndag viste Vegard Stake Laengen seg fram under VM-fellesstarten i Innsbruck. Tirsdag signerte sykkelproffen ny kontrakt med sin arbeidsgiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

UAE-laget bekrefter selv kontraktsforlengelsen på sine nettsider.

29-åringen fra Asker signerte for UAE i 2017 etter én sesong i sveitsiske IAM. Nå er det klart at Laengen blir lagkamerat med Alexander Kristoff også neste sesong.

– Jeg er veldig glad for sjansen til å fortsette i UAE Team Emirates i ytterligere to år, sier sykkelproffen.

– Vi er en sammensveiset gjeng. Jeg kommer godt overens med lagkameratene mine og støtteapparatet, atmosfæren er motiverende og det hjelper på prestasjonene. Det gir meg mulighet til å utnytte øyeblikk som de under NM og VM, tilføyer han.

Laengen vant fellesstarten under årets norgesmesterskap, og søndag satt han i brudd fram til det gjensto 20 kilometer av VM-fellesstarten i Østerrike.

Neste oppgave for UAE-proffen blir etter alle solemerker etapperittet Tyrkia rundt, som starter 9. oktober. Der får han trolig med seg Sven Erik Bystrøm på UAE-laget.