MILLIONAVTALE: Anders Mol og Christian Sørum.
MILLIONAVTALE: Anders Mol og Christian Sørum. Foto: Peter Schneider

Jubler for sin første millionavtale: – Dette overgår alt

Sandvolleyball-stjernene Anders Mol og Christian Sørums drømmesesong gjør dem attraktive for sponsorer. Nå har de signert sin første store avtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anders Mol og Christian Sørum har gjennomført en strålende sesong, og har tatt steget opp blant verdens beste sandvolleyballspillere.

Nå har de inngått sin første store internasjonale avtale – med sponsorgiganten Red Bull.

Avtalen går i første omgang til OL i Tokyo, der duoen er blant Norges største gullhåp.

– Det er ingen tvil om at denne avtalen er utrolig stor for oss, sier Christian Sørum til TV 2.

– Vi vet at Red Bull kun sponser de aller beste utøverne i sine idretter, så det å være blant de er utrolig stas. Økonomisk gir det oss bedre rammer for å kunne leve og satse fullt på sporten vi elsker og nå de målene vi har satt oss.

Idrettsgiganter

De ønsker ikke å kommentere hvor stor avtalen er, men blir «stallkamerater» med noen av Idretts-Norges største navn.

Energidrikk-giganten sponser norske topputøvere som Petter Northug, Aksel Lund Svindal, Henrik Kristoffersen, Heidi Weng og Nora Mørk.

– Vi ønsker å gi Mol og Sørum vinger på karriereveien og Red Bull inngår aldri avtaler uten en langsiktig plan, men detaljer rundt kontrakter er et privat anliggende mellom utøvere og oss, sier PR-sjef Kristian Myrseth.

Anders Mol og Christian Sørum. FOTO: Red Bull
Anders Mol og Christian Sørum. FOTO: Red Bull

Etter det TV 2 kjenner til er imidlertid avtalen verd minst en halv million kroner i året, en sum som vil stige med bonusene for eventuell sportslig suksess. Dermed vil det dreie seg om millionbeløp over avtaleperioden.

Store avtaler er ikke ukjent for energidrikk-produsenten. I 2010 hadde Northug en grunnlønn på i overkant av en million kroner i året i sin avtale. Den avtalen ble forlenget etter OL i 2014.

Bedre grunnlønn

«The Beach Volley Vikings», som er nummer en på verdensrankingen, har ikke lidd noen nød den siste tiden.

Den enorme suksessen i sommer betydde en inntekt på over 2,6 millioner kroner i sponsorpenger, bare på en snau måned. Det var rekord ifølge det internasjonale volleyball-forbundet.

Den nye avtalen gjør dem mindre avhengig av kortsiktig sportslig suksess i satsingen frem mot OL i Tokyo, og kan planlegge mer uavhengig med treningssamlinger og konkurranser.

– Det er en stor avtale, som kan bli større. Det gir dem en veldig god inntekt i bunn, forklarer manager Steffen Aabel.

– De har hatt noen lokale sponsorer som har støttet dem litt før, men dette overgår alt. Det handler om å smi mens jernet er varmt.

– Samarbeider med verdens beste

Samtidig innehar avtalen en bonusordning, som gjør at totalrammen blir større ved gode plasseringer.

Det viktigste er imidlertid betydningen i det daglige, der familien har vært sentral med støtte.

– De har hatt et stramt budsjett, og ikke kunne hatt med verken fysioterapeut eller trener på konkurranser blant annet. I tillegg til pengene vil det gjennom denne avtalen ofte kunne være tilgang på fysisk støtteapparat ute på konkurranser.

Stjernedueoen sier også at en sandvolleyball-turnering i Oslo, som et ledd i å spre interessen for sporten, var viktig for deres valg om å inngå avtalen.

– Red Bull ønsker å samarbeide med verdens beste utøvere, og vi er opptatt av at utøvernes profil matcher bra med vår merkevare. Mol og Sørum innfrir på alle områder og er en perfekt match med Red Bull i en sport der vi har en lang historikk via Beach Volleyball Major Series hvor Red Bull har vært en partner over mange år, sier Myrseth.