Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To av ulykkene skjedde så langt sør som i Larvik, og politidistriktene minner om at det er ulovlig å kjøre med sommerdekk på glatt føre.

Forrige uke advarte både politiet i Nord og Vest mot det glatte føret, og anbefalte bilister å forberede seg på vinterføre.

– Folk må faktisk bytte dekk. Kjører man på sommerdekk når det er snøføre eller glatt, så er det ulovlig, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Veiledende dato

Vegvesenets retningslinjer for bytte av dekk sier første november, med unntak av fylkene Nordland, Troms og Finnmark. Der er datoen satt 16. oktober.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255

Operasjonsleder Mørch minner om at dette nettopp er retningslinjer.

– Datoen er veiledende, og det er det viktig at folk husker, sier Mørch, og opplyser om at årsaken til ulykkene er begrunnet med snø og underkjølt regn i politiloggen.

Til tross for at de glatte veiene kom som litt av en overraskelse sør i landet, kan man fortsatt få en klekkelig bot eller miste førerkortet hvis man forårsaker en ulykke.

Minusgrader flere steder

Meteorolog Beathe Tveita hos StormGeo sier til TV 2 at det har vært minusgrader flere steder på Sør- og Østlandet i dag.

– Det er minusgrader på indre Østlandet. Der er det fra to minusgrader til to plussgrader fra Mjøsa i retning nord og øst, sier Tveita.

Sørover rundt Oslofjorden er det alt fra to til fire grader i nord, og fem til syv grader i sør.

– Porsgrunn, Sandefjord og Torp har fem til seks grader, men jeg ser likevel at det har kommet litt snø på Torp flyplass tidlig i natt, sier Tveita og legger til:

– Så det kan ha skapt litt problemer med glatte veier lokalt.