Trump til verbalt angrep mot kvinnelig reporter:

– Jeg vet at du ikke tenker. Det gjør du aldri

Presidenten herset med ABC-reporter da han åpnet for spørsmål fra pressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stemningen ble raskt amper under president Trumps pressekonferanse mandag, der han blant annet skulle svare på spørsmål om den nye, oppdaterte frihandelsavtalen med Canada som sikrer en videreføring av den tidligere avtalen NAFTA.

Det hele startet da Trump valgte ut ABC-journalist Cecilia Vega som første ut til å stille spørsmål.

– Hun er sjokkert over at jeg valgte henne. Hun er helt sjokkert, sier presidenten.

– Det er jeg ikke. Takk, mister president, svarer Vega.

– Det er ok. Jeg vet at du ikke tenker. Det gjør du aldri, sier Trump da.

Videre i seansen ble presidenten provosert da Vega ønsket å spørre om den pågående FBI-etterforskningen av høyesterettsdommerkandidat Brett Kavanaugh, som er anklaget for et grovt, seksuelt overgrep på 80-tallet, istedenfor handelsavtalen USA sikret med Canada på mandag, som skal videreføre frihandelsavtalen NAFTA.

– På en pressekonferanse får du spørre om det du vil, skriver reporteren på Twitter, og henviser til ytringsfrihet og grunnloven i USA.

Under pressekonferansen svarte Trump på en rekke spørsmål, som i hovedsak dreide seg om frihandelsavtalen og etterforskningen av Kavanaugh. Trump avviste anklagene om at Det hvite hus arbeider for å begrense FBIs undersøking av overgrepsanklagene.

Presidenten spøkte også under pressekonferansen om at han aldri har drukket øl i sitt liv.

– Det er en av mine få gode sider, fortalte han.

Trump har ved flere anledninger erklært at han er avholds, og fortalt at dette delvis er på grunn av sin bror, Fred Trump, som døde som følge av alkoholmisbruk.