Bournemouth brøt mandagsforbannelsen: – Han takket høyere makter

Bournemouth kan juble for sin første seier i Premier League noensinne på en mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bournemouth – Crystal Palace 2-1:

Se kampsammendrag øverst!

Bournemouth hadde før oppgjøret mot Crystal Palace aldri tidligere vunnet en Premier League-kamp på en mandag.

Mandag kveld maktet de omsider å bryte mandagsforbannelsen.

Junior Stanislas ble matchvinner fra straffemerket fire minutter før slutt da Crystal Palace ble slått 2-1.

– Han scoret sitt første siden mars. Han korset seg på brystet og takket høyere makter da han scoret, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter scoringen som brøt mandagsforbannelsen for Bournemouth.

– Men dette var blytungt for Roy Hodgson, som fikk den scoringen mot seg fire minutter før slutt. Men alt tatt i betraktning så var det en fortjent seier for Bournemouth. Nå er Bournemouth oppe på 13 poeng, bare to poeng bak Arsenal og Tottenham. En fantastisk start på sesongen for dem, sa han.

– Jeg følte meg sikker
Matchvinner Junior Stanislas var strålende fornøyd med seieren.

Stanislas erstattet Joshua King mot Crystal Palace. Bournemouth-innbytteren satte det avgjørende straffesparket til 2-1-seier i Premier League mandag.

– Vi fortjente seieren, og gjorde akkurat nok mot slutten til å ta tre poengene. Jeg følte meg sikker på straffesparket. Jeg har vært ute med skade i lang tid, så det var godt å komme på scoringslisten, sa matchvinner Junior Stanislas etter kampen.

Palaces Mamadou Sakho ble syndebukken da han traff en motspiller i feltet med albuen, som sørget for at Bournemouth fikk straffesparket.

– Det var andre gang på en uke at han kostet Palace poeng. For en grusom periode det er for Palace-stopperen, sa Wikestad.

– Helt hodeløst av Sakho, sa Jon Børrestad i studio om forseelsen til Palace-stopperen.

Joshua King fikk flere muligheter til å score for Bournemouth i kampen, men nordmannen maktet ikke å sette sjansene.

Alexander Sørloth fikk spille de siste ti minuttene som innbytter for Crystal Palace.

Nordmannen kom inn for Jordan Ayew.

– Drømmestart!
Bournemouth fikk en pangstart på kampen.

Etter fem minutters spill fikk David Brooks ballen av Callum Wilson like ved 16-meteren. Han dundret ballen i tverligger og inn.

Det var 21 år gamle Brooks første scoring for Bournemouth i Premier League noensinne.

– En kjempescoring og en drømmestart av Bournemouth! Det er måten å score sitt første Premier League-mål på. Det var aldeles praktfullt. Og det gjør det enda bedre at den går tverligger og inn, slo TV 2-kommentator Kasper Wikestad fast etter Brooks' scoring.

Det ble imidlertid med den ené scoringen før pause, og Bournemouth kunne gå i garderoben med en fortjent 1-0-ledelse etter de første 45 minuttene.

– Bournemouth spilte en god omgang, og David Brooks scoret et vidunderlig drømmemål, oppsummerte Trevor Morley i studio i pausen.

– Nesten en dommerskandale
Etter pause løftet Palace seg betraktelig i prestasjonene.

Derfor var det helt fortjent da Patrick van Aanholt dunket inn 1-1-scoringen fra skrått hold etter å ha blitt spilt gjennom av Wilfried Zaha.

– Han ventet ikke på offside-flagget, og bare banket den inn i nettaket. Det var et helt annet Palace som kom på banen etter pausepraten. Det nye Palace fikk betalt, sa Wikestad etter scoringen.

TV-bildene viste imidlertid at Patrick van Aanholts scoring i det 55. minutt burde blitt annullert for offside.

– Det var offside, det var en meter offside. Det var nesten en dommerskandale av dommerteamet. Den skal være umulig å misse for assistentdommeren. Fryktelig dømming, konkluderte kommentator Wikestad etter scoringen.

Ti minutter før slutt sendte Roy Hodgson Alexander Sørloth på banen i jakten på vinnermålet. Jordan Ayew forlot banen for Palace til fordel for nordmannen.

Fire minutter før slutt fikk Bournemouth straffespark etter en albue fra Mamadou Sakho mot en motspiller i feltet. Hendelsen skjedde rett foran Mike Dean.

Junior Stanislas tok straffesparket og scoret sikkert.

– 2-1 til hjemmelaget. Han scoret sitt første siden mars. Han korset seg på brystet og takket høyere makter da han scoret, sa Wikestad etter scoringen.

Flere mål ble det ikke i kampen, og straffescoringen sørget for at Bournemouth vant 2-1 og omsider vant på en mandag.

Slik startet lagene:

Bournemouth: Begovic – Smith, Ake, S. Cook, Francic – Fraser, Lerma, L. Cook, Brooks – Joshua King og Wilson.

Crystal Palace: Hennessey – Wan-Bissaka, Tomkins, Sakho, Van Aanholt – Milivojevic, Meyer, Mcarthur, Townsend, Zaha – Ayew.

* Alexander Sørloth startet på benken for Palace.

Dommer: Mike Dean