Brann misbrukte sjansen: – Helt vilt

Brann misbrukte sjansen til å kutte ned på forspranget til Rosenborg på tabelltoppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tromsø – Brann 2-1:

Se alle målene i Sportsnyhetene øverst.

Molde ga Brann en hjelpende hånd i gullkampen da Rosenborg ble slått 1-0 på Aker Stadion søndag.

Dagen derpå var det imidlertid Tromsø som hjalp Rosenborg.

Tromsø vant nemlig 2-1, og dermed er Brann fremdeles fire poeng bak Rosenborg på tabelltoppen.

Kampens to første scoringer kom før det var spilt tre minutter på Alfheim.

– Jeg fikk en fot på ballen og fikk lagt den i mål. Det var en helt vill start på kampen, sier Tromsøs første målscorer Kent-Are Antonsen til MAX.

– Vi gjør det utrolig vanskelig for oss selv. Det er ikke mer å si enn at vi hadde sjansen til å ta innpå Rosenborg. Det var en utrolig viktig kamp. Det ble ikke slik vi tenkte, men vi har ikke annet valg enn å tenke neste kamp, sier Branns målscorer Fredrik Haugen til TV 2 etter kampen.

– Er gullkampen avgjort?

– Nei. I mitt hode er den ikke det i det hele tatt. Men vi må spille bedre fotball. Vi vinner ikke gull ved å spille slik som vi gjorde i dag.

Brann kastet bort muligheten

Brann-trener Lars Arne Nilsen legger ikke skjul på at han er skuffet over at Brann ikke klarte å utnytte søndagens RBK-tap.

– Vi er veldig skuffet. Det var et moment i dag. Vi hadde en sjanse til å ta innpå Rosenborg. Når vi ikke slår Tromsø i dag, så fortjener vi heller ikke å ligge der oppe, sier Brann-treneren til TV 2.

– Vi må prøve å konsentrere oss om å slå Lillestrøm til helgen og prøve å komme inn blant de tre beste. Det har vi gode muligheter til.​​

Trønderen Simen Wangberg har fortid i både Rosenborg og Brann. Mandag var han kaptein for Tromsø da de senket Brann.

– Trønderhjertet mitt er egentlig mest glad for at vi får tre poeng i dag. Det trengte vi virkelig. Vi tenker ikke så mye over de andre lagene. De får styre sin egen skute, men det er klart at det er ekstra hyggelig å hjelpe Rosenborg som jeg synes er det beste laget i Norge, og som jeg tror tar gullet, sier Wangberg til TV 2.​

To mål på to minutter
Brann fikk en skikkelig kalddusj fra start.

Kampuret viste bare ett minutt og 19 sekunder da Tromsø scoret og ledelsen.

Gjermund Åsen var servitør og fant Kent-Are Antonsen, som fikk stå helt alene i feltet og enkelt sette inn 1-0 for Tromsø.

– Brann var i første rekke servitører her. De rotet det til på egenhånd i bakre rekker, og da ble det enkelt å sette inn 1-0 for Tromsø. En marerittstart for Brann, sa MAX-ekspert Tor Ole Skullerud etter scoringen.

Men bare ett minutt senere svarte Brann på tiltale.

Fredrik Haugen dukket opp på Gilbert Koomsons pasning i feltet og satte effektivt inn utligningsmålet.

– Det var to forsvar som ikke har kommet igang her, mente Skullerud om de tidligere scoringene i kampen.

Brann skapte en rekke sjanser til å ta ledelsen. Det rådyre spisskjøpet Bamba traff blant annet tverligger etter 28 minutters spill. Tromsø hadde også sine sjanser, men den første omgangen endte uten flere scoringer til noen av lagene.

– Et praktfullt angrep
Brann jaget vinnermålet også etter pause. I perioder skapte gjestene flere sjanser, men Tromsø stod godt i forsvar og hindret Bergens-klubben i å trenge gjennom.

Så scoret Tromsø. Mikael Norø Inbegrigtsen kom seg fri på kanten, og fra skrått hold i feltet satte han inn 2-1-ledelse til Tromsø etter 73 minutters spill.

Igjen var Gjermund Åsen servitør.

– Det var først og fremst et praktfullt angrep av Tromsø, konkluderte Skullerud etter Tromsøs 2-1-scoring.

Det skulle vise seg å bli matchvinnerscoringen. Tromsø vant 2-1, og gjorde livet surt for gulljagende Brann.

Slik startet lagene:

Tromsø (3-5-2): Gudmund Kongshavn – Jostein Gundersen, Simen Wangberg, Magnar Ødegård – Robert Taylor, Kent-Are Antonsen Morten Gamst Pedersen, Lasse Nilsen – Onni Valakari – Mikael Norø Inbegrigtsen, Gjermund Åsen.

Benken: Jacob Karlstrøm, Tom Høgli, Christian Landu-Landu, Magnus Andersen, Sigurd Grønli, Daniel Berntsen og Mushaga Bakenga.

Brann (4-2-3-1): Markus Pettersen – Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Thomas Grøgaard – Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jensen – Gili Rolantsson, Kristoffer Barmen, Gilbert Komsoon – Daouda Bamba.

Benken: Emil Harloff, Christian Eggen Rismark, Peter Orry Larsen, Steffen Lie Skålevik, Azar Karadas, Deyver Vega og Daniel Braaten.

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF