Giggs til TV 2 om Mourinho: – En enkel unnskyldning for spillerne

Ryan Giggs ser ingen grunn til å sparke Manchester United-manager José Mourinho.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United-Valencia på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo tirsdag klokken 20.00.

Ryan Giggs er TV 2s nye fotballekspert, og han blir å se allerede i tirsdagens Champions League-sending under kampen mellom Manchester United og Valencia.

Som tidligere Manchester United-spiller har waliseren naturlig nok et ekstra godt øye til gamleklubben.

Se klipp fra Giggs fantastiske fotballkarriere i videovinduet øverst.

– Ikke pratet med Mourinho

Han innrømmer overfor TV 2 at det er vanskelig å være vitne til det som skjer i klubben for tiden.

– Det er ikke lett for tiden. Vi går gjennom en vanskelig periode. Det er mye på og utenfor banen, som ikke virker bra. Det er vanskelig å se på. Jeg håper at vi kommer oss tilbake på riktig spor så fort som mulig. Jeg er en ganske optimistisk person.

– Har du pratet med Mourinho?

– Jeg har ikke pratet med José siden jeg var i Manchester United som trener og han var Chelsea-manager. Da jeg dro fra klubben var det en bevisst avgjørelse å distansere meg litt: Jeg dro og det var det. Jeg hadde det så fint i klubben i over 25 år, men jeg ønsket å prøve å kose meg uten United.

– Hvem kan erstatte Mourinho?

Utenfor Portugal har José Mourinho tidligere trent Real Madrid, Inter og Chelsea (to perioder). Der har han hatt stor suksess, men i den tredje sesongen har det vist seg å rakne, igjen og igjen. Giggs innrømmer at det samme bildet virker å være i ferd med å utkrystallisere seg i United.

Han er imidlertid ikke enig med dem som mener at José Mourinho bør få sparken.

– Det er mange likheter. Men jeg liker også å tro at Manchester United er en litt mer stabil klubb enn Real Madrid og Chelsea, som er vant til å ha en høy frekvens på sine managere. Det har vi også hatt i det siste, men jeg liker å tro at klubben er mer stabil nå. Og jeg tror kanskje José har modnet litt. Jeg ser ingen grunn til å sparke José. Først og fremst fordi han er en god manager, sier Giggs og fortsetter:

– ​Hvem kan erstatte ham? Jeg ser ikke at det er mange gode alternativer der ute. Og jeg fastholder ved at vi fortsatt har gode spillere. Folk sier at man bør bytte manageren, men jeg er ikke enig i det.

Giggs mener tirsdagens Champions League-oppgjør mot Valencia, er en ypperlig anledning for spillerne å slå tilbake.

– På grunn av den siste tidens dårlige resultater, så er Manchester United under press. Manageren er under press og spillerne er under press. Men jeg har spilt Champions League på Old Trafford. Hvis det er én ting som kan løfte deg, så er det kvelder med europeisk fotball på Old Trafford. Valencia er et godt lag, men dette er en god sjanse for Manchester United.

– Vil situasjonen mellom Mourinho og Paul Pogba påvirke resten av laget?

– Som spiller, så ville ikke det påvirket meg. Man ser mye rart i fotball, men som spiller, så konsentrerer man seg om fotball. Det er det man burde i hvert fall. Din jobb er å gå på trening og spille så bra du kan.

– For meg er det en enkel unnskyldning for spillere. Som en profesjonell spiller, så burde du kunne gjøre jobben din uansett.

– Det ser ikke bra ut

Manchester United-legenden er imidlertid forsiktig med å mene for mye om tvekampen mellom Mourinho og Pogba.

– Jeg ser det kun fra utsiden. Det ser ikke bra ut. Men vi spekulerer bare. Det at han strippet Pogba for visekapteinsansvaret bidro til spekulasjonene, selvfølgelig.

Sir Alex Ferguson hadde også et rykte for å være nådeløse med spillere som trosset ham. David Beckham, Jaap Stam og Ruud van Nistelrooy måtte i tur og orden forlate klubben etter å havnet på kant med den mektige skotten.

Giggs medgir at det kan være tøft å se kompiser forlate klubben, men han mener likevel at jobben for spillerne er enkel.

– Til tider var det vanskelig, for det var ofte kompiser som måtte dra. Phil Neville, David Beckham, Nicky Butt, Roy Keane, dette var venner av meg som jeg hadde spilt med over lang tid. Det er vanskelig, men man må gå videre. Det er det som er jobben din.​

Sendeplan for Champions League på «TV 2 Sport 1» og TV 2 Sumo denne runden:

Tirsdag 2. oktober kl. 20.00 Manchester United – Valencia Onsdag 3. oktober kl. 20.00 Tottenham – Barcelona