Ryan Giggs blir ny fotballekspert for TV 2

TV 2 utvikler sine sendinger fra Champions League og får fotballegenden Ryan Giggs om bord som ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se klipp fra Ryan Giggs fantastiske fotballkarriere i videovinduet øverst!

TV 2 viser to kamper i runden fra Champions League på den nye sportskanalen «TV 2 Sport 1» og TV 2 Sumo. Ryan Giggs blir å se allerede i morgendagens Champions League-sending mellom Manchester United og Valencia.

– Vi har en klar målsetning om å utvikle Champions League-produktet i Norge og det handler ikke minst om å tilby publikum de beste og mest innsiktsfulle formidlerne av fotball. I denne klassen hører Ryan Giggs - Manchester United-legende, Champions League-vinner og walisisk landslagssjef - hjemme, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2

– Det er en glede å ønske Giggs velkommen til TV 2 Sportens Champions League-lag.

Ryan Giggs vant 34 trofeer i løpet av sin eventyrlige karriere som Manchester United-spiller, deriblant 13 Premier League-titler. 44-åringen har spilt 151 Champions League-kamper og vunnet turneringen to ganger.

– Jeg gleder meg veldig til denne jobben. Norge har alltid betydd mye for meg. Jeg husker godt fra tiden jeg var involvert i supporterklubbene i Skandinavia som spiller. Jeg har vokst opp og levd i Manchester nesten hele livet, men det er når man kommer til andre land - egentlig over hele verden - at man ser hvor stor klubben er og hvor mye den betyr for mennesker, sier Ryan Giggs.

Han legger ikke skjul på at han har en spesiell inngang til rollen.

– Jeg er Manchester United-fan, jeg elsker den klubben. Og mine meninger vil jo selvsagt komme fra det perspektivet. Etter at jeg var en del av United i 25 år, har jeg nå sett ting litt på avstand. Det har også vært veldig interessant, fortsetter Giggs.

TV 2 tilbyr allerede et fyldig team rundt sine Champions League-sendinger med kommentatorparet Øyvind Alsaker og Petter Myhre på arena, og eksperter som Erik Thorstvedt, Simen Stamsø Møller og Brede Hangeland med programleder Julie Strømsvåg i studio. Nå utvides laget med Ryan Giggs. Waliseren kommer først og fremst til å bidra fra arena.

– Ryan Giggs har spilt med Cristiano Ronaldo, mot Lionel Messi og er sjefen til Gareth Bale. Han tar med seg unik innsikt til sendingene våre og skal jobbe både i studio og på indre bane, fortsetter Jansen Hagen.

Robbie Keane i studio på onsdag

TV 2 ønsker å tilby et godt faglig innhold til seerne med grundige analyser og diskusjoner rundt et av verdens beste fotballprodukt, og vil nå videreutvikle studiosendingene og ekspertteamet i kanalen.

– Avtalen vi nå inngår åpner også for flere store navn av ulike nasjonaliteter til TV 2s Champions League- og Premier League-sendinger - med profiler med ulik klubbtilhørighet. Onsdag kommer for eksempel Robbie Keane i studio når Tottenham møter Barcelona. Seerne forventer høy kvalitet på fotballsendinger fra TV 2. Det skal de gjøre. Så jobber vi hardt hver eneste dag for å innfri forventningene og fortsette å utvikle produktet. Nå også med drahjelp fra en av de aller største britiske fotball-legendene, avslutter Vegard Jansen Hagen.

Sendeplan for Champions League på «TV 2 Sport 1» og TV 2 Sumo denne runden:

Tirsdag 2. oktober kl. 20.00 Manchester United – Valencia Onsdag 3. oktober kl. 20.00 Tottenham – Barcelona