TREKKER SEG: Hele ledergruppen i Bellona trekker seg med umiddelbar virkning. Årsaken skal være uenigheter med stifter og faglig leder Frederic Hauge.
TREKKER SEG: Hele ledergruppen i Bellona trekker seg med umiddelbar virkning. Årsaken skal være uenigheter med stifter og faglig leder Frederic Hauge. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB Scanpix

Ledelsen i bellona trekker seg:

– Trist at vi ikke blir enige

Kun stifter og faglig leder Frederic Hauge blir igjen. – Veldig lei meg, sier Hauge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakgrunnen for at hele ledergruppen i Bellona trekker seg, er på grunn av uenigheter med stifter og faglig leder Frederic Hauge.

Dette skriver Nettavisen.

Daglig leder Nils Bøhmer, markeds- og kommunikasjonssjef Hanne Løvstad, økonomisjef Anders Strand og fagsjef Runa Haug Khoury gir seg med umiddelbar virkning.

Det kommer frem i en pressemelding sendt ut mandag.

Uenigheter

Stifter og faglig leder Frederic Hauge, sier til TV 2 at dette har vært en prosess hvor han og daglig leder Nils Bøhmer, etter mange års samarbeid, har valgt å skille lag.

– Det har vært en uenighet om enkelte ting i forhold til strategien. Jeg har ønsket at styret skulle ta en evaluering av dette. Bellona trenger en ledelse som også har kompetanse på nye områder i miljøkampen. Vi har vært uenig, men det har vært en ryddig prosess, sier Hauge til TV 2.

– Trist

Bellona-lederen sier han synes det er trist at samarbeidet med Nils Bøhmer er over, men at de ikke skilles som uvenner.

– Dette undergraver ikke min respekt og takknemlighet over samarbeidet vi har hatt i 25 år, sier Hauge.

Han sier at den nye ledelsesgruppen skal bli diskutert i løpet av uken, og at det er svært solide mennesker som står klar til å overta.

Tidligere daglig leder Nils Bøhmer sier til TV 2 at det som har skjedd er vemodig.

– Ikke riktig å fortsette

– Det er trist at vi ikke blir enige om hvordan vi tar Bellona videre, men jeg tror det er greit at vi er enig om å være uenig. Jeg er sikker på at Fredrik og de dyktige fagfolkene i Bellona tar dette videre, sier Bøhmer.

– Kan du si noe mer om hva uenighetene handler om?

– Dette er ikke en enkeltsak, men jeg og Frederic har vært uenige om Bellona sin vei videre, og Frederic har signalisert at han ønsket en endring. Summen i det, ble at det ikke lenger var riktig å fortsette som daglig leder, og at den beste måten å løse konflikten på, var at jeg og ledergruppen trer ut av Bellona og finner noe annet å gjøre, sier Bøhmer til TV 2.

Den tidligere daglige lederen sier at han kommer til å ha kontakt med Hauge fremover.

– Vi er begge opptatt av mye av det samme, og dette kommer vi til å fortsette å snakke om. Men når det kommer til hvordan vi skal jobbe sammen, så er det greit å konkludere med at det ikke er lett, sier Bøhmer.

Bellona er en uavhengig stiftelse, som jobber for å kunne møte verdens klimautfordringer med bærekraftige klimaløsninger.