Penger innsamlet til Vold- og overgrepsutsatte barn:

Her stikker tyven av med 10.000 kroner i tipskrukken

ÅSTED NORGE (TV 2): Frivillighetsbutikken «Ei hjelpende hånd» gir alt av overskudd til Stine Sofies Stiftelse, som jobber for å beskytte barn mot vold og overgrep. Det stanser ikke frekke tyver fra å stjele 10.000 kroner fra dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SE SAKEN I ÅSTED NORGE PÅ TV 2 I KVELD KL. 21.40

Klokka er halv fem natt til tirsdag 18. september når noe usedvanlig frekt er i ferd med å skje.

Et overvåkningskamera fanger opp en maskert person som kommer inn i butikken «Ei hjelpende hånd», med ansiktet dekket, og et brekkjern i hånda.

Han vet han blir filma, men drister seg likevel til å stjele fra veldedighetsbutikken, som baserer hele drifta på frivillighet.

Først tar han med seg en krukke med penger, som kunder har lagt igjen tips i til bedrifta. Vanligvis inneholder den rundt 10.000 kroner.

Et øyeblikk senere går han inn igjen, denne gangen bærer han med seg pengebeholdninga til kassaapparatet. Denne inneholder også flere tusen kroner.

Overskudd går til voldsutsatte barn

«Ei hjelpende hånd» er Norges største bruktbutikk, med over 2000 kvadratmeter med plass til varer. Alt av overskudd går direkte til Stine Sofies Stiftelse, som jobber både med å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn, og ivareta voldsutsatte barn.

MASKERT: Mannen som stjeler med seg over 10.000 i kontanter er maskert med både mørke klær, hettegenser og latex-hansker. Han bærer også på et brekkjern. Foto: Overvåkningskamera.
MASKERT: Mannen som stjeler med seg over 10.000 i kontanter er maskert med både mørke klær, hettegenser og latex-hansker. Han bærer også på et brekkjern. Foto: Overvåkningskamera.

Generalsekretær i Stine Sofie stiftelsen Ada Sofie Austegard er opprørt over innbruddet i Grimstad

– Jeg synes det er så usselt. «Ei hjelpende hånd» har gjort en fantastisk innsats for oss i en årrekke.

Siden bruktbutikken åpnet, har de i løpet av fire og et halvt år gitt over 1.750.000 kroner til «Stine Sofies Stiftelse».

– Et slikt tyveri er altså det simpleste av det simpleste. Jeg håper de som har gjort dette på en eller annen anonym måte kan stå frem til de som drifter butikken, og levere tilbake de pengene de har tatt, dersom de ikke tør å stå frem til politiet, sier Austegard.

STOR PLASS: Norges største bruktbutikk gir hele overskuddet til arbeid for voldsutsatte barn. Foto: Privat
STOR PLASS: Norges største bruktbutikk gir hele overskuddet til arbeid for voldsutsatte barn. Foto: Privat

Vet hvor verdiene ligger

Politiet mener det kan virke som om det ikke er første gang gjerningspersonen er inne i lokalet. Tyven skjuler ansiktet med hånda og hette fra den retningen overvåkningskameraet peker.

Med seg ut får han med seg minst 10.000 kroner i kontanter.

I tillegg gjør gjerningsmannen skader som koster bedrifta rundt 70.000 kroner, da de uten kassaapparat må holde stengt i en uke, som betyr rundt 60.000 kroner i tapte salgsinntekter. I tillegg vil en ny kasse koste 7.500 kroner, mens det vil koste flere tusen kroner å reparere skadene på inngangsdøra.

Vet du hvem denne personen kan være, eller har du informasjon som kan bidra til å få tatt tyven? Da trenger politiet din hjelp. Ring 22 38 98 98, eller send ditt tips til astednorge@tv2.no