FORLOT GÅRDEN: Kim Stefan Jenssen (40) fikk én uke på Gjedtjernet gård i Finnskogen. Foto: Skjermdump/TV 2
FORLOT GÅRDEN: Kim Stefan Jenssen (40) fikk én uke på Gjedtjernet gård i Finnskogen. Foto: Skjermdump/TV 2

UTE AV FARMEN:

Kim Stefan Jenssen trakk seg fra Farmen

På grunn av personlige årsaker trakk Kim Stefan Jenssen (40) fra Farmen.

Yrkesfiskeren Kim Stefan Jenssen (40) fra Bodø fikk et kort opphold på Farmen. Etter kun én uke på Gjedtjernet gård trakk han seg fra innspillingen av personlige årsaker.

I episoden heiser Kim det røde flagget og samler de andre på gårdstunet for å fortelle nyheten.

– Det er ting hjemme som jeg er nødt til å prioritere, som er mye viktigere enn Farmen og mitt eget liv, sier Kim til de andre deltakerne.

Kim Stefan Jenssen har ikke vært tilgjengelig for TV2.no for en kommentar.

– Ikke vært ærlig

TV 2s presseansvarlige for Farmen, Alex Iversen, forteller at Kim trakk seg etter en samtale med produksjonen.

– Vi ble gjort kjent med at Kim ikke hadde vært helt ærlig med oss i casting-prosessen. Vi tok dette opp med ham, og etter en samtale ble vi enige om at det beste for han var å trekke seg fra deltakelse i Farmen, sier Iversen.

Han understreker at Farmen-produksjonen er avhengige av at deltakerne er ærlige i castingprosessen.

– Det er erfarne og profesjonelle castere som jobber med å finne deltakere til Farmen. Vi har mange og lange samtaler med de som er aktuelle som deltakere, og alle møter psykolog før en avgjørelse blir tatt. Vi informerer også om at det er viktig å være ærlige med oss om ting i fortiden som kan komme opp som følge av eksponering i mediene, sier Iversen.

– I siste instans er vi avhengige av å kunne stole på at de vi tar med er ærlige med oss. TV 2 har ikke mulighet til å sjekke vandel på deltakere i TV-programmer, legger han til.

Etter det TV2.no erfarer, er det en tidligere domfellelse som gjorde at Kim trakk seg fra Farmen.

Nye venner

Før han reiser hjem, forteller Kim i episoden at han har hatt det veldig bra på gården, og at han har fått noen fantastiske nye venner i løpet av de syv dagene.

– Det har blitt veldig nære forhold på så kort tid, så det blir veldig trist. Jeg vet ikke hvordan det blir å forlate dem, så det blir tøft, sier Kim i episoden.

– ​Jeg er takknemlig for at jeg har truffet så fantastiske folk. Tusen takk for at jeg har fått møtt dere, sier Kim til Farmen-gjengen før han forlater gården.

De andre deltakerne uttrykker at det var uforventet at Kim reiste hjem uten å være i tvekamp, og at det vil merkes at en stor personlighet er borte fra gården.

– Vi er lei oss for at Kim måtte forlate Farmen. Han er en fargerik fyr som vi gjerne skulle sett mer av i programmet. Når det ble som det ble, så er det ingen «hard feelings» fra vår side. Vi ønsker Kim det beste, sier Alex Iversen.

REISTE HJEM: Etter at Kim Stefan Jenssen forlot Farmen-gården, er det tolv deltakere igjen på Gjedtjernet gård. Foto: Skjermdump TV 2
REISTE HJEM: Etter at Kim Stefan Jenssen forlot Farmen-gården, er det tolv deltakere igjen på Gjedtjernet gård. Foto: Skjermdump TV 2

Spesielle evner

Før Kim flyttet inn på Gjedtjernet gård, fortalte han til TV 2 at han hadde flere kvaliteter som ville komme godt med på Farmen.

– Min mentale og fysiske styrke. Jeg er vant til å jobbe på trål, i tre måneder i strekk mellom 16 og 22 timer i døgnet. Når jeg klarer dét, så føler jeg at det ikke er så mye annet som kan knekke meg. Jeg er vant til å jobbe hardt, sa Kim, som er yrkesfisker.

40-åringen fortalte også at han oppdaget for omtrent ett år siden at han har evner innen sjamanisme og healing. Kim hevder at gjennom meditasjon kan innta sjelen til et dyr, noe han kaller shapeshifting.

– Det er ikke slik at jeg tar formen til en ulv eller en ørn eller en hval, men så lenge jeg har et forhold til et dyr, så kan jeg gå inn i meditasjon og gå inn i sjelen til det dyret og reise som det dyret. Da kan jeg bevege meg over store områder, rundt omkring på hele jorda, uansett om det er over eller under vann, forklarte han.

Evnene sine bruker han kun med gode intensjoner.

– Jeg bruker det til å helbrede jorda, mennesker og fortapte sjeler, har Kim tidligere sagt til TV 2.

GODE VENNER: Kim Stefan Jenssen fikk raskt et godt forhold til dyrene på gården. Foto: Alex Iversen/TV 2
GODE VENNER: Kim Stefan Jenssen fikk raskt et godt forhold til dyrene på gården. Foto: Alex Iversen/TV 2

Første tvekamp-taper

Kim forlot gården dagen etter at Vidar Johansen (46) måtte forlate Farmen etter å ha tapt sesongens første tvekamp.

Men Farmen-oppholdet er ikke helt over for Vidar. I år vil nemlig deltakerne som taper tvekampen få en ny sjanse på Torpet. De flytter inn på husmannsplassen Brauter, ikke langt fra Farmen-gården, og der skal de kjempe om å få komme tilbake.

På Torpet finnes det allerede tre tidligere Farmen-deltakere: Lasse Bergseter (51), Camilla Cox Barfot (34) og Andreas Nørstrud (34).

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​
​Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​