NEDERLAND: Tettstedet Nederland i Colorado ligger rett ved fotenden av fjellene hvor frieriet fant sted. Foto: Wikipedia
NEDERLAND: Tettstedet Nederland i Colorado ligger rett ved fotenden av fjellene hvor frieriet fant sted. Foto: Wikipedia

Det romantiske frieriet endte med at nødetatene måtte tilkalles

Amerikanske Joshua Mason (27) ville fri til kjæresten på et sted hvor de kunne være i fred og tok hun med på en fjelltur. Det endte ganske dårlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag dro kjæresteparet Joshua Mason (27) og Katie Davis (28) fra Texas på tur på fjellet Jasper Peak i den amerikanske delstaten Colorado.

Mason tok med kjæresten fordi han hadde planlagt et romantisk frieri i vakre omgivelser, hvor de kunne være i fred og dele det spesielle øyeblikket.

Paret skal ha gått nesten 13 kilometer, og nådde en høyde på nesten 4000 meter.

Etter Mason fikk sitt ja ble de værende på fjellet utover ettermiddagen, men da det begynte å bli mørkt fikk de problemer med å orientere seg.

Ble funnet

De hadde ikke med seg nok klær eller utstyr til å overnatte, ifølge politiet i Boulder County.

Heldigvis ble paret funnet av en annen turgåer som tok de med til en teltplass.

Ifølge politiet skal paret ha vist tegn til høydesyke og var dehydrert da de ble funnet i 04.30-tiden natt til søndag. De fikk varme seg i teltet og fikk mat og vann av de andre camperne.

Forlovet

Søndag morgen tok en av camperne seg ned til bilen sin og kjørte for å ringe etter hjelp ettersom Mason og Davis virket så dårlige, og det var dårlig dekning i området.

Da nødetatene kom til teltplassen søndag morgen, var paret blitt bedre og de fulgte dem ned til bilen sin.

«Joshua Mason innrømmer at han hadde feilberegnet tiden det tok å gå ned igjen og at de burde hatt med seg mer mat og vann», skriver politiet i en pressemelding.

«Politiet har fått bekreftet at paret fortsatt er forlovet, til tross for den minneverdige prøvelsen», avslutter de.