Molde rundspilte RBK og ga Brann en hjelpende hånd i gullkampen

Vegard Forren ble matchvinner da Molde kjørte over Rosenborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde-Rosenborg 1-0

Se referat i Sportsnyhetene.

Molde rundspilte Rosenborg og kunne fort vunnet med både tre, fire og fem mål, men Vegard Forrens scoring like før pause ble kampens eneste på Aker Stadion.

– Vi viser at vi har et toppnivå som er på høyde med Rosenborg, om ikke bedre, sier matchvinneren etter kampen.

Molde-seieren er gode nyheter for Brann, som med seier borte mot Tromsø mandag vil ligge ett poeng bak Rosenborg.

Molde klatret forbi Haugesund og ligger på bronseplass, fem poeng bak Brann og ni poeng bak Rosenborg.

– Jeg er skuffet over det vi gjorde i første omgang. Molde satte oss under press. Vi burde vært bedre med ballen. Det var en fortjent seier til Molde. Vi prøvde å gjøre endringer for å komme tilbake i kampen, men det var ikke nok i dag, sier Rosenborg-trener Rini Coolen.

– Er Rosenborg fortsatt gullfavoritter?

– Ja, svarer Coolen kontant.

Ole Gunnar Solskjær var strålende fornøyd etter kampen.

– Hadde vi hatt en trener som kunne lært spillerne å score mål, hadde det hjulpet på, gliste Solskjær.

– Vi er nærmere 5-0 enn de er 1-1, fortsetter han.

Han mener Rosenborg må takke keeper André Hansen for at det ikke ble styggere sifre på Aker Stadion.

– Rosenborg har en veldig god keeper. André Hansen har hatt en fantastisk sesong og har vært Rosenborgs beste spiller. Vi klarte ikke å sette ballen forbi ham, sier han.

Solskjær koste seg gjennom hele kampen.

– Det var kjempeartig. Selv om Rosenborg hadde scoret mot slutten kunne jeg lagt meg i kveld med god samvittighet, for vi var så gode. Når jeg ser spillerne spille så god fotball har vi truffet, sier han.

Tore Reginiussen beklaget til Rosenborg-supporterne som tok turen til Molde.

– Det var svakt i dag. Det var dårlig fra første spark. Vi lot dem styre kampen. Vi ga bort ballen og fikk ikke etablert noe spill, sier Reginiussen.

Koblet grepet fra start
​Molde åpnet best og dominerte i åpningskvarteret. Eirik Hestad kom til to gode muligheter, men avslutningene sto ikke i stil med forarbeidet.

Molde ropte på straffespark etter 19 minutter da Erling Braut Håland gikk i bakken etter en duell med André Hansen. Håland kom først på ballen før han ble truffet av Rosenborg-keeperen. Dommer Ola Hobber Nilsen vinket spillet videre til Molde-spillernes store frustrasjon.

– Rosenborg er ikke litt heldige, de er veldig heldige. Klink straffe til Molde. Braut Håland blir helt klart tråkket på, og straffe burde blitt gitt, er dommen til TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Etter 22 minutter burde Pawel Cibicki gitt hjemmelaget ledelsen. Angrepet startet med en utsøkt crosspasning fra Etzaz Hussain til Kristoffer Haugen. Haugen la ballen ut i feltet til Cibicki, som upresset fikk avslutte fra 15 meter. Avslutningen strøk stolpen til Hansen.

Molde fikk sitt fortjente ledermål etter 40 minutter. Vegard Forren fikk hodet på et frispark fra Magnus Wolff Eikrem. Hansen var sjanseløs på headingen fra kloss hold.

Rosenborg ble til tider rundspilt før pause, og kunne fort vært mer enn ett mål bak etter 45 minutter.

Sjansebonanza
​Andre omgang fortsatte i samme spor. Allerede ett minutt ut i omgangen kunne Hestad økt blåtrøyenes ledelse, men avslutningen gikk over mål.

Rosenborg spilte seg mer inn i kampen utover i omgangen. Etter 68 minutter kom Djordje Denic til en fin skuddmulighet, men Molde-keeper Andreas Linde fikk slått ballen vekk. Rosenborg hadde ballen mye, men etterlot seg store rom bakover på banen. Molde kom på flere farlige kontringer. Hestad fikk en ny, stor mulighet etter 71 minutter, men Hansen reddet Rosenborg. Like etterpå var Braut Håland på farten. Avslutningen ble blokkert av en Rosenborg-forsvarer i siste liten.

Hestad var ikke ferdig med å sløse med sjansene. Tre minutter før slutt dro han seg innover i banen og avsluttet mot lengste hjørne. Men det var ikke Hestads dag. Ballen gikk noen få centimeter utenfor stolpen.

Dermed endte det 1-0 til Molde, som vant skuddstatistikken hele 25-7.

– Jeg er åpenbart ikke ferdigutlært ennå, humret Hestad etter kampen.

– Jeg kom til nesten alle sjansene vi fikk, men jeg var ikke kald nok når det gjaldt. 1-0 var nok i dag, så får jeg jobbe med skudd den neste uken, sier han.