– Det er ikke krise lenger

Daniel Sturridge er brennhet etter to drømmemål på to kamper mot Chelsea. – Han har alltid vært i planene mine, sier Jürgen Klopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra kampen i vinduet øverst!

TV 2s fotballekspert Trevor Morley mener Jürgen Klopp nå kan slutte å uroe seg for at Sadio Mané, Roberto Firmino eller Mohamed Salah skal bli skadet.

– Om en av de tre blir skadet, er ikke det så krise lenger. Problemet er løst. Denne karen pusher for en plass på laget i den formen han er i nå, sier Morley i TV 2s Premier League-studio.

29-åringen har scoret fire mål i løpet av sju kamper, men har bare spilt 187 minutter til sammen.

Det gir ham et snitt på én scoring hvert 47. minutt.

I Premier League har han scoret to mål til tross for at han bare har vært på banen i 25 minutter totalt.

– Han ser fantastisk ut hver gang han er på banen. Du må gi honnør til Klopp, som har klart å holde ham fornøyd selv om han har vært ute av laget. Hver gang han er på banen ser han sulten ut, roser Morley.

Klopp: – Aldri sett ham i så god form

Da Luis Suárez ble solgt i 2014, skulle Sturridge ta over som eneren i Liverpools angrep. Målsniken ble imidlertid tatt av skader. De siste sesongene har vært en eneste stor nedtur for 29-åringen.

Gradvis har han fått mindre og mindre spilletid for Liverpool. I tillegg har han mistet landslagsplassen.

– Han har alltid vært i planene mine, men han har aldri klart å gjøre seg fortjent til en plass, forklarer Jürgen Klopp i et intervju med BBC.

Bunnen ble nådd

Bunnen ble nådd da spissen med det farlige venstrebeinet hadde et fullstendig mislykket låneopphold i West Bromwich i vår. Britiske medier følte seg sikre på at Klopp kom til å kvitte seg med Sturridge.

Men spissen våknet i sesongoppkjøringen. Han holdt seg skadefri, og bøttet inn mål.

Slik klarte han å vinne managerens gunst.

– Han har vært uheldig. Vi trodde West Bromwich skulle være en god idé fordi han kunne få litt spilletid, men det fungerte dessverre ikke, medgir Liverpools manager.

– Men fra første spark i oppkjøringen var han i bedre slag enn noen gang. Han har vært frisk lenge etter skaden i West Bromwich. Nå får han betalt. Det er gledelig – og absolutt fortjent, siteres tyskeren.

Fikk ros fra uventet hold

Etter drømmemålet mot Chelsea – det siste – fikk Sturridge ros fra uventet hold: Eden Hazard.

Etter kampen fanget TV-kameraene opp at de to målscorerne omfavnet hverandre.

– Jeg sa til ham at målet hans ikke var så verst. Han har scoret to ganger – ett på onsdag, og ett i dag. Kanskje han prøver å være som meg, spøker Hazard, ifølge Liverpool Echo.

Før han retter på seg:

– Jeg spilte litt med ham i Chelsea. Han er en fantastisk spiller. Han har vært skadet ofte, men når han er på banen, kan han skape slike mål. Jeg er glad på hans vegne, men ikke på Chelseas, forklarer stjernespilleren.

– Gjenoppstått på høyeste nivå

Blant journalistene som følger Liverpool tettest, står hyllesten av Sturridge nærmest i kø dagen etter han reddet poeng mot Chelsea.

«Dette var beviset på Sturridges gjenoppstandelse på høyeste nivå», skriver James Pearce i Liverpool Echo.

«Sturridge er endelig tilbake som en nøkkelspiller for Liverpool. Han ser ut som en helt annen spiller, og er klar for å spille en viktig rolle i Liverpools titteljakt», skriver David Lynch i London Evening Standard.

«For et øyeblikk for Sturridge, og for et øyeblikk for Liverpool», skriver Neil Jones i Goal.