Sturridge reddet Liverpool med drømmescoring

Chelsea styrte mot seier i toppkampen mot Liverpool. Så hamret innbytter Daniel Sturridge til fra 25 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra kampen i vinduet øverst!

Chelsea-Liverpool 1-1

Midtveis i første omgang hadde Eden Hazard scoret sitt sjette ligamål for sesongen.

Den brennhete belgieren så ut til å bli matchvinner mot Liverpool for andre gang på fire dager.

Den festen stoppet Sturridge med sitt andre drømmemål mot Chelsea på fire dager. I det 89. minutt banket målsniken til fra 25 meter, nærmest stillestående.

Verdens dyreste keeper, Kepa Arrizabalaga, var sjanseløs. Ballen dundret rett i krysset.

– Det er perfeksjon. Han vet akkurat hva han gjør. For en avslutning, det er sensasjonelt, sier Trevor Morley i TV 2s Premier League-studio.

– Veldig mange hadde gitt opp Sturridge, men han har alltid hatt ferdigheter. Det er helt utrolig. Det ser ut som han skyter uanstrengt. Han bare drar til og står helt stille, følger Simen Stamsø Møller opp.

– Jeg har nok ikke scoret et finere mål

I intervjuet med den britiske TV-kanalen BT Sport etter kampen prøver Liverpool-helten å holde igjen.

– Det var et bra mål. Guttene jobbet knallhardt i dag. Vi skapte mye, og var uheldige som ikke scoret. Det var et fint mål for meg, sier superinnbytteren.

– Har du scoret noen finere mål?

– Jeg skulle gjerne sagt ja, men antageligvis ikke. Det var et bra mål, svarer han med et glis om munnen.

Jürgen Klopp hyller målsniken etter kampen.

– Det er så bra, og så fortjent. Jeg er så glad på hans vegne. I garderoben stod alle og danset. Han har hatt det vanskelig til tider, men nå har han det fantastisk, forklarer Liverpools manager til BT Sport.

Sarri: – Hazard kan score 40

Maurizio Sarri sier han er skuffet over å ha tapt to poeng i sluttminuttene, men mener uavgjort er et rettferdig resultat.

– Kampen var vakker, og jeg er fornøyd med forestillingen, sier Sarri.

Der Klopp hyller sin målscorer, hyller den kjederøykende italieneren sin største stjerne etter hans sjette ligamål og sjuende for sesongen.

– Hazard kan score 40 mål denne sesongen. Det tror jeg virkelig. Han er en fantastisk spiller og person, roser Chelseas manager.

– Praktfullt

Den første virkelig store sjansen var det Willian som kom til etter om lag 20 minutter.

Han ble funnet av David Luiz med en strålende gjennombruddspasning. Alisson Becker var imidlertid raskt ute fra streken, og hadde kommet seg tett nok opp i situasjonen til å avverge da Willian avsluttet.

Ikke mange minuttene senere rullet de blå fra London opp et praktangrep som skulle resultere i scoring.

Etter kombinasjoner på midtbanen slo Mateo Kovacic en perfekt gjennombruddspasning til lagets største stjerne. Hazard brukte ett touch på å ta ballen med seg, og banket den i mål fra skrått hold med det neste.

– Det er et praktfullt angrep av Chelsea og Eden Hazard, roste Petter Myhre fra kommentatorboksen.

– Det er vakkert, vakkert, vakkert, fulgte Øyvind Alsaker opp.

Så fikk Mohamed Salah en eventyrlig mulighet til å redusere.

Under hardt press fra Marcos Alonso klarte egypteren å runde Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga. Han avsluttet med høyrefoten i ubalanse og fra skrått hold, men Antonio Rüdiger var på plass og fikk klarert fra streken.

Fantastisk Kepa-redning

Ti minutter etter pause stoppet verdens dyreste keeper Liverpool fra utligning. Sadio Mané kranglet med seg ballen i feltet, og fikk til en avslutning selv om han skled.

Kepa var lynraskt nede og fikk dyttet ballen til corner.

– Enorme reflekser, kommenterte Alsaker.

Så fikk Hazard en enorm mulighet til å øke ledelsen. N'Golo Kanté var rask i oppfattelsen og tok et frispark på midtbanen kjapt. Han spilte igjennom belgieren, som hadde et hav av rom å forsere i. Alene med Alisson skjøt han imidlertid rett på keeper.

Deretter stod to gedigne Liverpool-sjanser for tur. Først ved innbytter Xherdan Shaqiri, som sleivet ballen utenfor etter et Andy Robertson-innlegg. Så ble en Roberto Firmino-heading reddet på strek av David Luiz.

Så, minuttet før full tid, bestemte Daniel Sturridge seg for å hamre til fra 25 meter.

Lagoppstillinger

Chelsea (4-3-3): Kepa - Azplicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso - Kanté, Jorginho, Kovacic (Barkley) - Willian (Moses), Giroud (Morata), Hazard.

Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson (Keïta), Milner (Sturridge) - Salah (Shaqiri), Firmino, Mané.