Var på vei til å bli byttet ut – så tok Agüero saken i egne hender

Manchester City valset over Brighton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Brighton 2-0

Manchester City dominerte stort og slo Brighton 2-0 hjemme på Etihad. Raheem Sterling og Sergio Agüero scoret hjemmelagets mål.

Med seieren passerte Manchester City Liverpool på tabelltoppen, men rødtrøyene fra Merseyside går forbi med seier mot Chelsea.

– En enestående prestasjon av oss, sier Pep Guardiola.

– Alle er i riktige posisjoner og vi slapp ikke til et eneste skudd på mål, fortsetter han.

Mønsterangrep
​Etter flere nesten-angrep fikk Manchester City uttelling etter 29 minutter. Sergio Agüero regisserte et fint angrep som endte med at Raheem Sterling skled ballen i mål på bakerste stolpe etter innlegg fra Leroy Sané.

Samme Sterling fikk en stor mulighet etter 39 min. Angriperen dro seg løs i 16-meterfeltet og banket ballen mot nærmeste kryss. Brighton-keeper Matt Ryan reddet forsøket på mesterlig vis.

Tok saken i egne hender
​Agüero fikk lite til å stemme foran mål, men etter 64 minutter tok han saken i egne hender. Mens Gabriel Jesus sto klar på sidelinjen klar for å bli byttet inn kjørte Agüero karusell med Brighton-forsvaret. Etter et veggspill med Sterling fikk argentineren avslutte fritt fra 7-8 meter. Ryan var sjanseløs på den gode avslutningen. Rett etter scoringen gikk Agüero av banen og fikk en bamseklem av Pep Guardiola.

Manageren innrømmer at Agüero sliter med ankelskaden han pådro seg mot Newcastle.

– Har har litt problemer. Vi snakket om at han skulle spille 55-60 minutter. Det var det som skjedde. Vi var heldige at han scoret mål i det øyeblikket, sier Guardiola.

Manageren mener Agüero må ta tiden til hjelp. En fin mulighet for å restituere seg kommer i landskamppausen.

– Han trenger tid for å bli frisk. Vi har to kamper igjen før landslagspausen, og forhåpentligvis er han med i de kampene. Han er ikke i sin beste form, og han har et problem, sier Guardiola.