Mourinho kritiseres: – Det fungerte ikke i det hele tatt

José Mourinho overrasket med lagoppstillingen og fikk svi borte mot West Ham. Han får strykkarakter av Manchester United-legende Bryan Robson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra West Hams 3-1-seier over Manchester United i vinduet øverst!

Den portugisiske manageren valgte å starte med tre midtstoppere.

Blant dem var den unge midtbanespilleren Scott McTominay. På benken ble offensive spillere som Juan Mata og Marcus Rashford sittende.

Álexis Sánchez kom ikke engang med i kamptroppen.

– Taktikken var ikke bra i dag. Å spille med tre mann bak, mot Arnautovic alene på topp, fungerte ikke i det hele tatt, konkluderer Bryan Robson, som lørdag er gjest i TV 2s Premier League-studio.

Manchester United-legenden mener Mourinhos lag ble for blekt fremover i banen med bare Anthony Martial og Romelu Lukaku som angrepsalternativer fra start.

– Da midtbanespillerne fikk ballen, hadde de ingen alternativer. De fikk ikke skapt noe. I andre omgang tok de en stopper av, men da var det for sent. Da har West Ham noe å bite seg fast i, konstaterer Robson.

– Vi må være mer angrepsvillige enn vi har vært hittil denne sesongen. Pogba må være på laget, han er den mest kreative, følger legenden opp, og etterlyser at Mourinho gir mer offensiv frihet til spillere som Martial, Sánchez og Rashford.

Kritisk til Pogba-byttet

Paul Pogba fikk tillit fra start til tross for den påståtte konflikten mellom ham og manageren. Det gikk ikke som stjernespilleren hadde tenkt seg.

– Pogba har vist med hele sitt kroppsspråk i andre omgang at han er misfornøyd. Det har vært en meget middelmådig forestilling.

Det sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da franskmannen ble tatt av for Fred 20 minutter før slutt på stillingen 0-2.

I TV 2s Premier League-studio er de likevel kritiske til at det var akkurat Pogba Mourinho valgte å ta av.

– Pogba er den som kan skape noe, selv om han ikke var på sitt beste. Var han noe dårligere enn Matic og Fellaini? Han er den som kan skape noe, du jager redusering også tar du ham av, sukker Robson.

– Det er en litt merkelig avgjørelse når du jakter kampen. Han var ikke så god, men han er kanskje Uniteds beste spiller og den som kan få noe til å skje, sier Trevor Morley.

Mourinho tar McTominay i forsvar

Ekspertene stusser også på hvorfor Mourinho valgte å ta Victor Lindelöf av da han satte inn Rashford, og ikke McTominay da han la om til to bak.

Selv mener portugiseren det skotsk-engelske talentet leverte varene.

– Han var den beste. Han har en fantastisk holdning, er aggressiv, er modig og har noe som er viktig for oss – kvalitet med ballen, sier Mourinho til BT Sport etter kampen.

Spesielt fikk de røde djevlene kritikk for å se tafatte ut i forsvarsarbeidet på baklengsmålene. På spørsmål om spillerne ikke ga alt, svarer Mourinho:

– Jeg har ingenting å utsette på spillernes holdninger, men jeg har litt å utsette på noe av kvaliteten og noe av den mentale innstillingen. Du må alltid være ydmyk, mener han.

– Han får sparken

Ti poeng er det svakeste storklubben har levert på sju serierunder i Premier League-æraen. Spisslegende Alan Shearer spår at tapet var spikeren i kisten for manageren.

– Jeg tror Mourinho mister jobben. Jeg ser ikke for meg at han skal snu dette. De var håpløse fra start til slutt – for trege, og veldig svake, siteres Shearer av Manchester Evening News.

Også Paul Scholes går knallhardt ut mot sin tidligere klubb.

– Det ser kaotisk ut. Det virker som det er en krig innad i klubben, det ser ustabilt ut, mener Scholes, ifølge avisen.

Der Morley også tror Mourinho risikerer å få sparken i løpet av den kommende uken, tror TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller at portugiseren vil få mer tid.

– Jeg tror ikke Manchester United sparker en manager så tidlig i sesongen. Men det er bare en følelse jeg har, sier Stamsø Møller.