Marerittet fortsetter: – Han ser ut som en slagen mann

Manchester United skulle revansjere de svake resultatene mot Derby og Wolverhampton. Istedenfor gikk de på sitt tredje ligatap for sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag av kampen i vinduet øverst!

West Ham-Manchester United 3-1

– Han ser ut som en slagen mann nå, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da José Mourinho sank sammen i stolen sin etter West Hams 2-0-scoring.

Tapet på London Stadium er Manchester Uniteds tredje på bare sju ligakamper.

Etter de tre lagene øverst på tabellen har spilt sine kamper denne runden, vil de røde djevlene ha minst ni poeng opp til serielederen.

Blant lagene på øvre halvdel i Premier League, har Manchester United den svakeste målforskjellen.

En svakere sesongstart har ikke de røde djevlene hatt i Premier League-æraen, ifølge Opta.

– De er allerede så langt bak dem som har satt tempoet at det nesten er umulig å se for seg en snuoperasjon som skal ende i et trofé. Det blir en lang sesong, konstaterte Alsaker like før kampslutt.

– Verst av alt er en spillergruppe som er preget av mangel på resultater. De blir seende svakere ut enn de egentlig er. De er usikre og nøler, fulgte ekspertkommentator Petter Myhre opp.

– Praktfullt

West Ham fikk en pangstart på kampen.

Det tok bare fem minutter før Mark Noble spilte ringreven Pablo Zabaleta igjennom med en strålende stikker.

Argentineren, som har 16 Manchester-derby bak seg, slo ballen inn på første til Felipe Anderson. West Hams storkjøp satte inn sitt første mål med en frekk hælflikk.

– Det er praktfullt, kommenterte Øyvind Alsaker.

Reprisene viste imidlertid at Zabaleta var offsideplassert da han fikk stikkeren.

– Han har et bein på gal side, konkluderte TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller i pausen.

De røde djevlene fikk ristet av seg sjokkåpningen og kom mer med i kampen. Etter 20 minutter var de uhyre nær utligning, men Romelu Lukakus heading dundret i stolpen og ut.

– Sjokkerende

Mourinhos menn slet imidlertid med å spille seg forbi West Ham-forsvaret. Bare minutter før pause ble utgangspunktet forverret.

En corner ble slått inn. Manchester United fikk ikke klarert, og Andrij Jarmolenko snappet opp ballen. Ukraineren fyrte av et skudd under hardt press. Victor Lindelöf var uheldig, og endret ballbanen med en berøring som satte David de Gea fullstendig ut av spill.

I pausen stilte TV 2s fotballekspert seg kritisk til de røde djevlenes inngang til kampen.

– Etter bare fem minutter kan de trille seg gjennom et lavtliggende United. Det synes jeg er sjokkerende. Det ser ikke ut som de er klare for kamp, sa Stamsø Møller.

Tok grep

Da Manchester United ikke hadde kommet noe nærmere redusering ti minutter ut i andre omgang, byttet Mourinho angrepsspiller Marcus Rashford inn for midtstopper Lindelöf.

Det tok en time før bortelaget kom til deres første avslutning på mål.

Ashley Young skrudde ballen inn på bakerste. Der stod naturligvis Marouane Fellaini, som tvang frem en strålende redning fra Lukasz Fabianski med en hard heading.

Ti minutter senere fikk Mourinho betalt for Rashford-byttet. Shaw svingte inn et hjørnespark. På første stolpe rakk supertalentet frem først, og flikket ballen i mål på utsøkt vis med hælen.

Gleden var imidlertid kortvarig.

Plutselig raknet det fullstendig i de bakre rekkene for bortelaget. Arnautovic fikk all tid i verden alene med de Gea, og hadde få problemer med å sette inn sitt fjerde ligamål for sesongen.

3-1 ble stående som sluttresultat. Dermed har West Ham slått tilbake med sju poeng på tre kamper etter den begredelige sesongstarten.

Lagoppstillinger

West Ham (4-5-1): Fabianski - Zabaleta, Balbuena, Diop, Masuaku - Jarmolenko (Snodgrass), Noble, Rice, Obiang, Anderson (Diangana) - Arnautovic (Antonio).

Man. United (3-5-2): De Gea - McTominay, Smalling, Lindelöf (Rashford) - Young, Fellaini, Matic, Pogba (Mata), Shaw - Lukaku, Martial (Fred).