Hjerteskjærende hyl: – De smerteskrikene der går gjennom marg og bein

Mia Rejs skrekkskade satte en støkk i alle som hørte skrikene hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Danmark-Norge direkte på TV 2 og Sumo søndag kl. 16.55.

De gikk kalt nedover ryggen både hos de fremmøtte og foran tv-skjermene da den danske playmakeren Mia Rej plutselig ble liggende og vri seg i smerte.

De hjerteskjærende hylene satte en støkk i alle.

– Å nei, vær så snill, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

– De smerteskrikene der går gjennom marg og bein. Det der har vi sett altfor ofte. Som regel når det er sånn, så er det en alvorlig båndskade i kneet. Vi kan bare krysse fingrene og håpe det ikke er noe alvorlig, fortsatte han etter å ha summet seg.

– De kom så tydelig og fort de skrikene også. Det er i en piruett-situasjon hvor hun er på vei utover i banen og får en dytt, beskriver ekspertkommentator Bent Svele.

Rej ble båret av banen av banen mens hun tok seg til sitt høyre kne.

– Det var ikke noe gøy. Det hørtes alvorlig ut, og det ser fortsatt slik ut, sier landslagstrener Klavs Bruun Jørgensen til danske BT.

Danskene tapte 21-23 mot Polen, men betød lite etter den stygge skaden til København-spilleren. For fire år siden røk Rej korsbåndet, og det var det samme kneet hun skadet mot Polen.

– Det gjør vondt å se at hun ligger og skriker på den måten. Det er utrolig hardt, men ikke minst er det veldig synd for henne. Jeg har så vondt av henne, sier keeper Althea Reinhardt.

Kaptein Stine Jørgensen hjalp til med å bære Rej av banen, og selv om det var vanskelig for henne å se lagvenninnen med intense smerte tror hun ikke danskenes spill ble påvirket av skaden.

– Slik er håndballen noen ganger. Det er en de harde sidene ved det. Du må puste dypt og gå videre. Det er en del av det å være på landslaget og i dette miljøet, sier hun.