FØR OG ETTER: Héctor Herrera opererte ørene og nesen etter sommerens fotball-VM. I årevis er han blitt mobbet for sitt karakteristiske utseende.
FØR OG ETTER: Héctor Herrera opererte ørene og nesen etter sommerens fotball-VM. I årevis er han blitt mobbet for sitt karakteristiske utseende. Foto: NTB scanpix /Istagram

VM-stjernen snakker ut om sin utrolige forvandling: – Det er prisen vi må betale

Mexico-stjernen ble mobbet for utseendet sitt. Nå har han operert seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Héctor Herrera (28) er en av Mexicos desidert beste spillere. Han har 70 landskamper for «El Tri». Og han er kaptein i den portugisiske storklubben Porto.

Blant de som lot seg imponere stort av ham under sommerens fotball-VM, der Mexico åpnet med å slå regjerende mester Tyskland, er TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

– Det er en ganske komplett midtbanespiller. Han er veldig god med ball, og også krigersk. Nesten hver gang jeg ser ham, blir jeg imponert. Han vinner ballen og gjør konstruktive ting med den. Jeg tror han hadde passet godt i Premier League, han er en spiller som kunne gjort det bra under for eksempel Klopp eller Pochettino. Han vil ha ballen og har mye energi. Jeg mener han er litt for god til ikke å spille for en av de 10-15 beste lagene i Europa. På midtbanen til Tottenham trengs det konkurranse, jeg tror han kunne vært en bra mann for dem, sier han.

Nå får Herrera voldsom oppmerksomhet i hjemlandet for å ha gjennomgått plastisk kirurgi i kjølvannet av sommerens VM. 28-åringen har operert både nese og ører, og meddelte det hele i en pressemelding i sommer.

– Jeg ønsker å informere dere om at i disse to ferieukene, så bestemte jeg meg for å gjennomgå en behandling og at jeg nå har kommet meg helt. For å unngå spekulasjoner og med den åpenheten jeg alltid har hatt, meddeler jeg at for å puste bedre og forbedre prestasjonene mine har jeg gjennomgått neseplastikk, i tillegg til øreplastikk, skrev Herrera.

Så takket han for alle lykkeønskninger, og han takket familien og teamet sitt. Han skrev under med «Din venn, Héctor Herrera.»

Han hadde forandret på utseendet sitt. Nesen var operert, og det samme var ørene. Herrera har alltid vært lett gjenkjennelig med sine utstående ører.

PAPPA? MIN SØNN? Dette er en av mange memes som latterliggjør utseendet til Héctor Herrera.
PAPPA? MIN SØNN? Dette er en av mange memes som latterliggjør utseendet til Héctor Herrera.

Dessverre er det også noe han har blitt mobbet for i årevis. Utseendet hans har konstant vært gjenstand for ondskapsfulle vitser. På internett kryr det av memes som latterliggjør ham.

I meksikanske GQ snakker nå Herrera ut i en artikkel som blant annet tar for seg hans utseendemessige forandringer. Der får han spørsmål om det utseendemessige aspektet får for mye oppmerksomhet i dag.

– Jeg mener image er veldig viktig, men mener også at det viktigste er det som er på innsiden. Hvordan du er som person er mye viktigere enn imaget du viser, sier Herrera.

Meksikanerne elsker memes, ja i Mexico har man en meme for alt. Og offentlige personer må nesten regne med å bli latterliggjørt.

Som for eksempel da landets svært upopulære avtroppende president, Enrique Peña Nieto, skulle gjøre det samme som mange fotballspillere gjør når de feirer mål. Den beryktede hjertefeiringen.

Problemet for Peña Nieto var at han ikke maktet å lage det hjerteformet, og dermed ble han møtte av en meme-flom som latterliggjorde ham.

I ? U: Enrique Peña Nieto skulle lage et hjerte. Det endte med en meme-storm.
I ? U: Enrique Peña Nieto skulle lage et hjerte. Det endte med en meme-storm.

For Héctor Herrera blir det langt mer personlig. Når det lages memes om ham, så gjør de som regel narr av utseendet hans.

Operasjonen endret heller ikke på det. Etter at han meddelte at han hadde gjennomgått plastisk kirurgi, kom det en ny og nådeløs bølge med memes og kommentarer. Ifølge GQ har det gjort at 28-åringen er svært ukomfortabel med å snakke om det.

ETTER OPERASJONEN: «Héctor Herrera, ingen kjenner igjen deg... hva penger kan gjøre» står det i en meme som latterligjør landslagsspilleren.
ETTER OPERASJONEN: «Héctor Herrera, ingen kjenner igjen deg... hva penger kan gjøre» står det i en meme som latterligjør landslagsspilleren.

Herrera visste at uansett om han gikk ut om fortalte hva han hadde gjort, eller ikke, så ville det komme reaksjoner. Han valgte å fortelle sannheten for de som faktisk støtter ham.

– Vi gjorde det fordi jeg er en offentlig person. I Mexico er det mye sladder. Det var ikke fordi jeg fryktet en negativ reaksjon, fordi det ville komme en reaksjon uansett, og til sist så er det hva som får meg til å føle meg bra som betyr noe. Det var fordi jeg er en offentlig person, for å respektere fansen min, de som følger meg og støtter meg. Det var en måte å fortelle om hva som skjedde i livet mitt, sier Herrera.

Simen Stamsø Møller mener det er trist dersom det var all mobbingen som gjorde at han valgte å operere seg.

– Jeg liker at spillere har kjennetegn, men han har sikkert følt så mye på det han er blitt lei seg. Det er ikke noe galt i skille seg ut. Han er en man husker fordi han ser litt spesiell ut. Det er positivt. Å gjøre ting med utseendet er i utgangspunktet trist, spesielt når man blir minnet så mye på hvordan man ser ut at man føler man må operere seg, sier han.

HERRERA VS. RONALDO: «Når du finner ut at du ikke er den kjekkeste fotballspilleren lenger» heter det i en meme som vitser med hvor kjekk Héctor Herrera er blitt.
HERRERA VS. RONALDO: «Når du finner ut at du ikke er den kjekkeste fotballspilleren lenger» heter det i en meme som vitser med hvor kjekk Héctor Herrera er blitt.

Etter at de nye bildene av Herrera ble publisert, har det også kommet en ny type memes. Nå handler vitsene om hvor kjekk han er.

Selv er Héctor Herrera fornøyd.

– Ingenting har endret seg, jeg føler meg som den samme personen. Jeg var veldig fornøyd med resultatet. Jeg føler meg ikke mye bedre eller verre enn jeg gjorde, jeg tror jeg tok den rette beslutningen. Og om jeg ikke hadde gjort det, ville det også vært den rette beslutningen. Jeg er avslappet og lykkelig,

Herrera selv ser den ondsinnede oppmerksomheten som den negative baksiden ved å være fotballstjerne.

– Om jeg ikke var fotballspiller, om jeg ikke var en berømt person, ville ingen komme med kommentarer. Det er prisen vi må betale for berømmelsen.