SENTRAL: Hittil har Aaron Ramsey startet fem av seks ligakamper for Arsenal. Mot Everton i forrige kamp slo han to målgivende pasninger.
SENTRAL: Hittil har Aaron Ramsey startet fem av seks ligakamper for Arsenal. Mot Everton i forrige kamp slo han to målgivende pasninger. Foto: David Klein

– En veldig kjedelig situasjon for Arsenal

Aaron Ramsey er en av Arsenals mest trofaste tjenere. Nå ser et ti år langt opphold på Emirates ut til å nærme seg slutten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uken meldte flere britiske medier, deriblant Mirror og BBC, om at kontraktsamtalene mellom Arsenal og Aaron Ramsey har brutt sammen.

Lørdag fra klokken 15.30: Arsenal-Watford på TV 2 Sport Premium og Sumo!

Ifølge BBC hadde partene kommet til enighet om en fireårskontrakt.

Arsenal skal imidlertid ha trukket seg fra avtalen før den endelige kontrakten lå på bordet.

– Det er en veldig kjedelig situasjon for Arsenal, slår TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller fast.

Skadeplagede Ramsey, som ble hentet fra Cardiff til Arsenal i 2008, har nå bare ett år igjen av kontrakten.

Dermed står han fritt til å forlate «The Gunners» ved sesongslutt. BBC-journalist David Ornstein, en av dem som følger klubben tettest, utelukker heller ikke at den målfarlige midtbanespilleren kan bli solgt i januar.

– Kommer til å koste dem

Stamsø Møller tror Arsenal kommer til å merke savnet av Ramsey dersom han ender opp med å forlate klubben.

– Når du ser en startoppstilling uten ham, tenker du ofte at det holder. Men å ta bort en etablert seniorspiller som gjør så mye viktig for laget, kommer til å koste dem over en lang sesong, mener TV 2s fotballekspert.

– For Arsenal er det ikke bare å plukke en slik spiller fra et annet lag. Det er jeg ganske sikker på. I tillegg er han en kontinuitetsbærer som har vært der lenge og er glad i klubben, følger han opp.

– Like mye verdt som Özil

Ramsey er den siste i rekken av profiler som kan forlate Arsenal på grunn av kontraktsituasjonen. Forrige sesong ble Alex Oxlade-Chamberlain og Álexis Sánchez solgt til henholdsvis Liverpool og Manchester United.

Begge hadde i underkant av ett år igjen av kontraktene deres.

I sommer forlot Jack Wilshere dem gratis til fordel for West Ham. Arsenal klarte derimot å beholde Mesut Özil ved å tilby ham en gigantkontrakt.

– Özil fikk en feit kontrakt. Da har Arsenal satt seg i en situasjon hvor de må vurdere om Ramsey er like mye verdt. Akkurat nå synes jeg han er like mye verdt som Özil for Arsenal, sier Stamsø Møller.

Rivalene følger med

En annen som følger Arsenal tett, Mirror-journalist John Cross, hevder Juventus, Chelsea, Manchester United og Lazio har vært interesserte i waliseren i senere tid.

I tillegg hevder han å ha opplysninger om at Arsenal avslo et bud på om lag 500 millioner kroner for ham forrige sommer fra en klubb som ikke blir navngitt.

«Det er en utrolig situasjon ettersom Ramsey er på toppen av karrièren og har scoret vinnermålet i to av Arsenals tre siste FA-cupfinaler. Det kommer ikke til å være en mangel av tilbud», skriver Cross.

TV 2s fotballekspert deler oppfatningen om at 27-åringen er en sentral spiller for Unai Emery.

– Han var kanskje deres viktigste spiller forrige sesong. Han scoret noen fantastiske mål, spesielt ett i Europa League der du tenkte «han har dét i seg òg». Han har noe de andre ikke har, mener Stamsø Møller, og sikter til spillerens nese for mål.

– Jeg har aldri vært superfan av ham, men han dukker alltid opp og scorer viktige mål. Jeg blir fascinert av spillere som egentlig ikke er av ypperste verdensklasse, men som jevnt og trutt bidrar med levering av målpoeng, følger han opp.

Tvetydig Emery

Da Arsenals manager ble spurt om Ramseys kontraktsituasjon og betydning for laget på pressekonferansen i forkant av Watford-kampen, ga han lite bort.

– Jeg anser alle spillerne som viktige, sa Emery, ifølge BBC.

– Det er tre sider av saken. Den ene er spilleren, men også spillerens familie og representanter. Den andre er klubben, og den tredje er stallen, tilføyet han.

Deretter slo den tidligere PSG-manageren fast at han bare konsentrerer seg om den kommende kampen.

– Enhver spiller har individuelle aspekter å jobbe med eller å snakke med klubben om, men mitt fokus er på kampene, siteres Emery.

Lørdag jakter Arsenal deres femte strake seier i Premier League når de tar imot Watford på Emirates. Se kampen fra klokken 15.30 på TV 2 Sport Premium eller Sumo!