Mourinho: – Pogba er bare en spiller, ikke en kaptein

José Mourinho forklarer hvorfor han fjernet Paul Pogba fra rollen som visekaptein. Samtidig står han på at forholdet mellom dem er bra.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag fra klokken 12.45: Se West Ham-Manchester United på TV 2 Sport Premium eller Sumo!

Under pressekonferansen i forkant av West Ham-kampen forklarer Manchester Uniteds manager at han skiller mellom det å være kaptein og «bare en spiller».

– Jeg analyserer en spiller som en spiller. Når en spiller er kaptein, analyserer jeg ham både fra et spiller- og et kapteinsperspektiv, siteres Mourinho av den britiske avisen Mirror.

De røde djevlenes manager forteller at han og trenerstaben grublet i «flere uker» før de fratok Pogba ansvaret.

– Vi tok en avgjørelse om at Paul bare er en spiller og ikke en kaptein, avslører portugiseren, før han hevder:

– Det er et godt forhold mellom spiller og manager.

– Det er vanlig

Dagen etter Derby-kampen fanget Sky Sports' kameraer opp en diskusjon mellom Pogba og Mourinho. Sistnevnte avdramatiserer det hele, og kaller det «bare en samtale».

– For dere var det fantastisk, for dere fikk en utrolig sak ut av en 15 minutters lang åpen økt. Men det som skjedde hin dagen, skjer ofte. Samtaler med spillere har jeg mange, mange ganger, hevder Mourinho.

– Det var ikke tilfellet nå, men høylydt kritikk og høylydte instruksjoner forekommer hver dag. Å være trener handler slikt, men dere lager en sak ut av det, konstaterer han.

Videre slår de røde djevlenes manager fast at han er glad reglene gjør at TV-kameraene bare er til stede én gang i måneden.

– Slike situasjoner kommer til å oppstå. Det er ingen mulighet for at dere får se en trening, siteres han.

Roser Pogba

Mot Derby ble franskmannen plassert på tribunen av Mourinho. Det kommer ikke til å være tilfelle når Manchester United vender snuten mot London, varsler manageren.

– Jeg er veldig fornøyd med jobben han har gjort denne uken – tirsdag, onsdag og spesielt torsdag. I dag var han ikke like signifikant, men han trente bra, roser portugiseren.

– Laget trenger gode spillere, og spillere med personlighet til å spille. Det har han, og han spiller i morgen, bekrefter han.

Lørdag fra klokken 12.45: Se West Ham-Manchester United på TV 2 Sport Premium eller Sumo!