I to dager lette politiet etter offeret før han plutselig kom ut av skogen, kraftig forslått og med massive skader.
I to dager lette politiet etter offeret før han plutselig kom ut av skogen, kraftig forslått og med massive skader. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

mener gjengleder (27) var hjernen bak:

Livredd mann med knust ansikt kom ut av skogen med strips på hendene

Den antatte gjenglederen fra Holmlia som ble pågrepet i Marokko denne uka, anklages for å ha iscenesatt en særdeles grov kidnapping i Oslo i 2015. Offeret er i dag sterkt traumatisert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om kvelden den 16. september i 2015 startet voldsmarerittet for en 50 år gammel mann. Han hadde blitt beskyldt for å ha tatt «noe verdifullt» fra en leilighet. Hva han skal ha stjålet er uklart.

Mannen kjørte bilen sin, en BMW X5, med en kvinne i passasjersetet. Kvinnen fikk ham til å kjøre til en parkeringsplass på Holmlia i Oslo, der hun visste at fire unge menn sto og ventet. Alle fire skal være tilknyttet den kriminelle gjengen Young Bloods fra Holmlia.

De hadde fått et oppdrag: Å få 50-åringen til å betale for han ble beskyldt for å ha stjålet, ifølge en dom fra Oslo tingrett som ble avsagt før sommeren.

På parkeringsplassen ble mannen omringet av de fire gjengmedlemmene.

Kidnappet i sin egen bil

Mennene truet offeret med pistol og de utsatte ham for brutal vold, blant annet med flere slag mot hodet med en jernstang. Offeret forsøkte deretter å stikke av. Han løp ned en skråning mens han ropte om hjelp og ba forbipasserende ringe politiet.

Voldsmennene løp imidlertid etter og tok ham igjen. Offeret ble utsatt for enda mer vold, blant annet ble hodet hans dunket hardt mot en murvegg, der det i ettertid ble funnet blodige hårtuster. Den massive volden mot hodet gjorde at han flere ganger mistet bevisstheten.

50-åringen ble etter hvert lempet inn i bagasjerommet på sin egen bil og fraktet til en leilighet på Hauketo i Oslo. Boligen tilhører en av de fire voldsmennene.

Fikk ikke gå på do

Offeret ble delvis slept og delvis båret inn i leiligheten mens han hadde strips på hendene og hette over hodet. Der inne sto flere ukjente personer og ventet på ham.

50-åringen ble plassert i en bod og den massive volden fortsatte. Hvis han skrek, ble han utsatt for enda mer vold.

Det første døgnet fikk ikke offeret gå på do. Når han gjorde fra seg i buksa, ble han straffet. Alt ble gjort for å få mannen til å betale for det han ble beskyldt for å ha stjålet.

Etter 48 timer i fangenskap ble offeret dusjet og han fikk nye klær. Kidnapperne mente at det var på tide å slippe ham fri.

Lemlestet ut av skogen

50-åringen ble tatt med i en bil og fraktet til et skogholt på Mortensrud i Oslo. Før gjerningsmennene forlot offeret, rettet de en pistol mot hodet hans og ga klar beskjed om at de ville gå etter familien hans dersom politiet ble kontaktet.

Mannen ble funnet av tilfeldig forbipasserende ved Mortensrud senter. Han hadde fortsatt hette over ansiktet og strips på hendene. Offeret ble fraktet til sykehus som konstaterte at han blant annet hadde massive bruddskader i ansiktet.

I tillegg har han fått massive psykiske skader. 50-åringen sliter med mareritt, posttraumatiske reaksjoner, han er engstelig og har mye angst, ifølge legene.

Anklager gjengleder

I mars i år ble en kvinne og fire menn domfelt for kidnappingen. De fikk dommer på mellom fem og seks års fengsel. i tillegg måtte de betale 150.000 kroner hver i oppreisning til offeret.

Samtlige anket dommen og på tirsdag skal Borgarting lagmannsrett behandle saken på nytt. I dommen fra tingretten fremgår det at et bakmannsapparat bestilte kidnappingen. Ingen av voldsmennene har imidlertid ønsket å forklare seg om hvem disse er.

Denne uka ble imidlertid den antatte lederen i Holmlia-gjengen Young Bloods pågrepet i Marokko, siktet for blant annet et drapsforsøk på Furuset i 2012.

Den 27 år gamle mannen er også siktet for å ha iscenesatt kidnappingen i 2015.

Fikk nye opplysninger

Pågripelsen i Marrakech skjedde etter at han ble internasjonalt etterlyst av norsk politi.

– Siktelsen er basert på opplysninger som har kommet til politiet etter at saken var oppe i Oslo tingrett, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen til TV 2.

Han ønsker ikke å si hvilke opplysninger som gjør at han nå er siktet i saken.

Norsk politi bruker nå diplomatiske kanaler for å få den 27 år gamle gjenglederen utlevert til Norge. Politiet ønsker å få avhørt ham så snart som mulig.

Advokat Ketil Magnus Berg forsvarer 27-åringen.
Advokat Ketil Magnus Berg forsvarer 27-åringen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Young Bloods-toppen forsvares av advokat Ketil Magnus Berg. Han ønsket fredag formiddag ikke å kommentere pågripelsen. Han har ikke besvart ytterligere henvendelser fra TV 2.