Berit Svendsen går til Vipps

Tidligere sjef i Telenor Norge, Berit Svendsen, blir sjef for Vipps sin internasjonale satsning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding fredag skriver Vipps at de har ansatt Berit Svendsen som sjef for sin nye internasjonale satsning.

– Jeg sa ja fordi Vipps har blitt en norsk perle som har bygget opp en fantastisk merkevare på veldig kort tid. Denne flotte norske perlen kan vi gjøre til en internasjonal stjerne og det er en stor konkurranse der ute med de største aktørene på betaling og identifikasjon. Vi har altså mulighet til å ta en internasjonal posisjon og den type oppgave kan ikke jeg si nei til, sier Svendsen til TV 2.

Rett person

Administrerende direktør i Vipps, Rune Garborg, sier de ikke kunne fått en bedre leder.

– Hun har teknologikompetanse, er en fantastisk leder og har et enormt nettverk, så vi er utrolig glad for å få Berit med på laget, sier Garborg til TV 2.

Han sier han tok kontakt med Svendsen da de så det kunne være en liten mulighet for at hun skulle forlate Telenor.

Berit Svendsen blir en sentral del av ledergruppen i Vipps som er satt sammen av et tverrfaglig team.

– Vi har viktig kompetanse fra bank, media, teknologi og finans, og Berit Svendsen kan utfordre oss med helt nye perspektiver fra sin mangeårige erfaring som leder i telecom, sier Garborg i pressemeldingen.

Begynner i november

Svendsen har troen på at Norge vil lykkes internasjonalt.

– Norge har alle forutsetninger på å lykkes fordi vi er gode på elektroniske betalingstjenester. Vi er jo ett av de første landene som kanskje kommer til å legge vekk kontanter. Så vi har alt som skal til, sier Svendsen til TV 2.

Arbeidet med den internasjonale satsingen til Vipps har pågått siden tidlig 2018, heter det i pressemeldingen. De skriver at selskapet allerede har inngått avtaler i nye markeder som skal offentliggjøres i nær fremtid.

Svendsen sier til TV 2 at hun skal begynne i den nye jobben 1. november.

Sluttet i Telenor

Tidligere i september ble det kjent at Svendsen gikk av som administrerende direktør i Telenor Norge noe som vakte sterke reaksjoner.

Det har stormet rundt telegiganten Telenor etter at det ble kjent at konsernsjef Sigve Brekke har prøvd å flytte Svendsen, til andre og mindre mektige stillinger i selskapet.

Blant annet skal Brekke har spurt Svendsen om å ta jobben som sjef for Telenors datterselskap i Thailand, Dtac. Den stillingen ville tatt Svendsen ut av konsernledelsen i Telenor, og hun takket nei.

Brekke selv avviste på det sterkeste at han skal ha forsøkt å presse henne ut.